В «Укрзалізниці» запевнили про ліквідацію наслідків сходу вагонів на Житомирщині і відновленні сполучення між Вінницею та Києвом

Новини Вінниці / В «Укрзалізниці» запевнили про ліквідацію наслідків сходу вагонів на Житомирщині і відновленні сполучення між Вінницею та Києвом

На офіційному сайті «Укрзалізниці» 28 жовтня повідомили, що рух дільницею неподалік селища Чорнорудка Житомирської області, де добою раніше стався схід вантажних вагонів, відновлено. Це означає, що тепер потяги не оминатимуть Вінницю, направляюсь до чи з Києва. Адже через «гак» через Шепетівку та Коростень затримки сягали до 6 годин від розкладу.

За інформацією УЗ, перший після відновлення руху пасажирський поїзд № 30 Ужгород – Київ уже відправився зі станції Чорнорудка та проїхав парним шляхом прямування із затримкою трохи більше 1 години.

«Надалі всі пасажирські поїзди, які з 27 жовтня змінили маршрут через аварію, повернуться до свого звичного маршруту та прямуватимуть з мінімальною затримкою», - йдеться у повідомленні.

Паралельно АТ «Укрзалізниця» оперативно працює над пересадками пасажирів з рейсів, що прямували об'їзним шляхом або вимушено затримались для пропуску позаграфікових проїздів. Так, наприклад, о 12:30 відправлено рейс № 738 Київ – Запоріжжя, який дочекався 18 пасажирів з рейсу № 14/13 Солотвино – Київ.

Нагадаємо, що схід 10 вантажних вагонів призвів до порушення габаритів двох колій. На місце події оперативно виїхала комісія АТ «Укрзалізниця», а також було залучено відновлювальні поїзди для ліквідації наслідків аварії та відновлення колій. Причини сходу розслідуються.