В Укравтодорі визначилися з маршрутом дороги до Кишинева через Вінниччину

Новини Вінниці / В Укравтодорі визначилися з маршрутом дороги до Кишинева через Вінниччину

Після тривалої дискусії за завірянь окремих вінницьких посадовців, що нова дорога до Молдова пролягатиме саме через це селище, в Укравтодорі поставили крапку з «маршрутом». Київ «зв’яжуть» з Кишиневом дорогою через Вінницю та Немирів, а міст через Дністер збудують на західній околиці Ямполя.

Після тривалої дискусії за запевнень окремих місцевих посадовців, що нова дорога до Молдови пролягатиме саме через їхнє селище, в Укравтодорі поставили крапку п питанні «маршруту». Київ «зв’яжуть» з Кишиневом дорогою через Вінницю та Немирів, а міст через Дністер збудують на західній околиці Ямполя.

Нагадаємо, після візиту до Києва президентки Молдови Майї Санду український лідер Володимир Зеленський заявив, що будуватиме дорогу, яка зв’яже дві столиці. Існувало три маршрути шляху Київ — Кишинів та кілька варіантів розміщення мосту через Дністер, який президент обіцяв побудувати коштом українського бюджету.

Наразі в Укравтодорі «поставили крапку» в дискусії, «де піде дорога». Як зазначають у Службі автодоріг у Вінницькій області, нині передбачено будівництво мостового переходу через Дністер та підходу до нього протяжністю 1,6 км з української сторони та 5-кілометрової ділянки з молдовської.

Також планується оновлення 137,5 км маршруту Київ — Кишинів на окремих ділянках доріг М-21 Виступовичі — Житомир — Могилів-Подільський та Р-08 Немирів — Ямпіль.

«Сьогодні Служба автомобільних доріг у Вінницькій області вже оголосила тендер на розробку техніко-економічного обґрунтування (ТЕО) будівництва прикордонно-мостового переходу через р. Дністер на українсько-молдовському державному кордоні в районі населених пунктів Ямпіль – Косеуць», - вказують у пресслужбі відомства..

«Зараз ми на старті процесу створення оновленого маршруту між столицями України та Молдови. Закупівля ТЕО — це перший крок. Паралельно з цим готуємося до оновлення 137,5 км маршруту — йдеться про найбільш проблемні для проїзду ділянки. Тобто вже до кінця року шлях до кордону планується зробити комфортним для проїзду», — розповідає голова Укравтодору Олександр Кубраков.

Додамо, що оновлений маршрут проходитиме через Київську, Житомирську та Вінницьку області й стане оптимальним для подорожі до Молдови в обхід невизнаної Придністровської республіки та Одеси.

Олег Верлан

3 лютого, 2021