В українській розвідці пояснили, чому слід розраховувати на затяжну війну та про «випробування зимою»

Новини Вінниці / В українській розвідці пояснили, чому слід розраховувати на затяжну війну та про «випробування зимою»

Росія готова вести війну на виснаження і це бажання не тільки президента РФ В.Путіна, такої думки притримуються більшість росіян. У Кремлі розраховують на енергетичну кризу в Європі взимку, що змусить Захід вплинути и Україну та примусити до «миру» на путінських умовах.

Про це в інтерв’ю РБК-Україна розповів представник ГУР Міноборони Вадим Скібіцький.

«На жаль, це (війна) ж не тільки бажання Путіна. Але є 73% населення, яке підтримує цю війну, вони готові воювати до перемоги», - сказав він.

Скібіцький додав, що у Путіна може бути розрахунок на те, щоб протягом зими створити енергетичну кризу і вкрай важку ситуацію для Європи. Таким чином, як прогнозують в Кремлі, Захід почне змушувати Україну домовлятися на умовах Росії і закінчувати війну.

«Йому потрібно знімати санкції, йому потрібно відновити зв'язки з Заходом. Але наша позиція дуже чітка - повна деокупація всіх українських територій, включаючи Крим. Іншого шляху немає. У нас уже був 2014-2015 рік, сьогодні маємо те, до чого призвели Мінські домовленості, - пояснив розвідник. - Я недаремно говорив про те, що створений плацдарм у Херсонській області. Там створений цей плацдарм для того, щоби через рік чи через два, три, п'ять років після будь-яких переговорів знову почати війну і загарбати всю територію України».

На думку Скібіцького, домовлятися можна тільки про повний вихід російських військ, а ще краще - про денуклеаризацію і демілітаризацію режиму Путіна, щоби позбавити його цих двох складових.

«Адже це загроза не тільки для нас, а для всієї Європи. Польща, Балтійські країни та інші країни Східної Європи це добре розуміють», - констатував представник ГУР.

Олег Верлан

27 серпня, 2022