В українській розвідці назвали час переламу у війні та місце наступу росіян

Новини Вінниці / В українській розвідці назвали час переламу у війні та місце наступу росіян

Наприкінці зими чи з початок весни активізують бойові дії. Наступні декілька місяців стануть вирішальними у війні України з російською агресією. Це весна та початок літа. Далі можна буде говорити про терміни закінчення війни.

Про це заявив представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький в інтерв'ю естонському виданню Delfi.ee.

«Весна та початок літа будуть вирішальними у війні. Якщо великий наступ Росії, запланований на цей час, провалиться, це стане крахом Росії та Путіна», - сказав В.Скібіцький.

Захоплення Бахмуту – не єдина ціль агресора.

«Наша оцінка проста: основна активність російської армії розгортатиметься на Донецькому та Луганському напрямках. Вони не змогли виконати своє головне завдання, з якого розпочинали так звану «спеціальну військову операцію» - повну окупацію Донецької та Луганської областей. Приблизно у лютому-березні будуть бої за ці області, росіяни намагатимуться взяти під свій контроль Куп'янськ (Харківської області – авт.), район Кремінної та Сватового», - зауважив розвідник.

При цьому він зазначив, що новий напад росіян на Київ через Білорусь малоймовірний, як і активні бойові дії на півдні України, оскільки окупантів більше хвилює Крим.

«Коли весна і початок літа будуть позаду, можливо, ми зможемо почати говорити про закінчення війни», - сказав представник ГУР МО.

Втім, на уточнююче питання журналіста, яка ймовірність, що війна закінчиться 2023 року, представник розвідки порекомендував «не заглядати так далеко».

«Ми повинні пройти перший етап - весну та початок літа. Ми бачимо, до чого веде ця війна: змінилося російське військове керівництво, закінчився перший етап мобілізації, російська армія перегруповується», - додав Скібіцький.

Нагадаємо, раніше очільник ГУР МО Кирило Буданов заявив, що цей рік для України буде переможним та анонсував великий контрнаступ ЗСУ весною.

Олег Верлан

22 січня, 2023