В Україні можуть збільшити штрафи за неносіння масок. У Кабміні дали згоду

Новини Вінниці / В Україні можуть збільшити штрафи за неносіння масок. У Кабміні дали згоду

Власники громадських установі і закладів, а також транспорту будуть нести адміністративну відповідальність за недотримання відвідувачами та пасажирами маскового режиму. Урядовці одностайно підтримали дану пропозицію.

Власники громадських установі і закладів, а також транспорту, будуть нести адміністративну відповідальність за недотримання відвідувачами та пасажирами маскового режиму. Урядовці одностайно підтримали дану пропозицію.

Сьогодні, 1 липня, під час засідання Кабміну міністр юстиції Денис Малюська запропонував встановити спеціальну відповідальність за неносіння масок громадянами України, яка буде передбачена в Кодексі про адміністративні правопорушення. А також окремо – відповідальність юридичних осіб.

Тобто, власники будинків, споруд і громадського транспорту нестимуть адміністративну відповідальність за відвідувачів і пасажирів, та будуть зобов’язані пропускати громадян у вказані приміщення лише за наявності масок.

"Встановлюємо відповідальність за це відповідно в Кодексі про адміністративне правопорушення та в законі про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення", – пояснив міністр.

Відомо, що для фізичних осіб штрафи порівняно невеликі. За словами Малюськи, буде навіть певне зменшення суми, ніж зараз передбачено загальними правилами карантину. А ось для юридичних осіб вони суттєві – від 200 до 300 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.