В ТОП-50 найкращих вчителів України увішли двоє вінничан

Новини Вінниці / В ТОП-50 найкращих вчителів України увішли двоє вінничан

На щорічній національній премії Global Teacher Prize Ukraine, місія якої — підкреслити важливість педагогів в Україні, назвали імена топ 50-ти найкращих вчителів року, серед яких є двоє вінничан.

На щорічній національній премії Global Teacher Prize Ukraine, місія якої — підкреслити важливість педагогів в Україні, назвали імена топ 50-ти найкращих вчителів року, серед яких є двоє вінничан.

Як повідомили на інформаційному ресурсі ГС “Освіторія”, серед ТОП-50 фіналістів “Global Teacher Prize Ukraine 2020” є двоє вінничан: Сергій Барабан і Валентина Воронецька.

Сергій Барабан викладає інформатику у ЗОШ І-ІІІ ступенів із спеціалізованими класами з поглибленим вивченням математики та фізики №34 Вінницької міської ради.

Окрім школи, Сергій викладає комп’ютерне моделювання в МАН і технічному університеті. Також він є членом правління організації «ІТ-скаутс», мета якої — поєднання скаутського руху із сучасними інформаційними технологіями. Разом з учнями Сергій придумує різні стартапи, які неодноразово перемагали на конкурсах. Також вчитель знімає уроки для YouTube-каналу, а в соцмережах популяризує робототехніку.

«Для мене головний результат — не перемога в конкурсі, а перемога учня над собою. Особистісний ріст учня з часом — ось що для мене важливо».

Валентина Воронецька викладає Всесвітню історію, Громадянську освіту, Економіку у “Гуманітарній гімназії №1 ім. Пирогова Вінницької міської ради”.

Також Валентина є регіональним координатором неформальної освіти EdCamp у Вінниці. Здобула перемогу у двох міжнародних конкурсах від Trans.History за найкращий план уроку. Брала участь в українсько-грузинському обміні «ERASMUS».

Її розробку «Україна-ЄС» надруковано в підручнику «Людина і світ». Учні Валентини неодноразово перемагали у ІІ та ІІІ етапах олімпіад з історії та економіки. Методичними напрацюваннями вчителька ділиться з колегами, виступаючи з лекціями у Вінницькому державному педагогічному університеті імені М.Коцюбинського.

«Серед моїх учнів є багато успішних, чиї долі маленьких людей я поблагословила як учитель. І сьогодні пишаюсь їхніми досягненнями».

 

Новини Вінниці / В ТОП-50 найкращих вчителів України увішли двоє вінничанНовини Вінниці / В ТОП-50 найкращих вчителів України увішли двоє вінничан
Ірина Заіковата

17 серпня, 2020