В структурі Вінницької міської ради створюють департамент цивільного захисту

Новини Вінниці / В структурі Вінницької міської ради створюють департамент цивільного захисту

Виконком Вінницької міськради сьогодні, 24 лютого, затвердив створення департамент цивільного захисту на базі відповідного відділу.

Департамент утворюється для забезпечення державної політики у сфері цивільного захисту населення і території Вінницької міської територіальної громади від надзвичайних ситуацій техногенного, природного і воєнного характеру.

У Положенні про департамент цивільного захисту вказано, що метою нової структури є забезпечення реалізації на території ВМТГ державної політики та прав членів територіальної громади у сфері цивільного захисту шляхом організації заходів щодо попередження, ліквідації та мінімізації наслідків надзвичайних ситуацій; планування, організації та забезпечення оборонної роботи, мобілізаційної підготовки і мобілізації.

Відповідно до функцій департамент буде організовувати фінансове, матеріально-технічне, інженерне та інші види забезпечення заходів цивільного захисту. Розробляти плани таких заходів. Підтримувати у постійній готовності міську систему централізованого оповіщення населення. Брати участь у підготовці органів управління і сил цивільного захисту та населення до дій в умовах надзвичайних ситуацій. Забезпеченні життєдіяльності постраждалих від надзвичайних ситуацій, а також під час ведення воєнних (бойових) дій або внаслідок таких дій. Та виконувати низку інших функцій. Для цього на основі відділу з питань надзвичайних ситуацій, мобілізаційної і оборонної роботи та режиму секретності буде утворено департамент цивільного захисту Вінницької міської ради у кількості десяти штатних одиниць.

Олеся Рудницька

24 лютого, 2022