В старовинному селі на Вінниччині гостей та мешканців «зустрічатиме» сміттєвий майданчик

Новини Вінниці / В старовинному селі на Вінниччині гостей та мешканців «зустрічатиме» сміттєвий майданчик

В старовинному селі на Вінниччині гостей та мешканців «зустрічатиме» сміттєвий майданчик У селі Ободівка, що на Вінниччині, сміттєвий майданчик поставили в центрі села, недалеко від зупинки громадського транспорту. Група мешканців звернулась до голови, але думку селян проігнорували, «вільної» землі для встановлення смітника в селі немає

У селі Ободівка, що на Вінниччині, сміттєвий майданчик поставили в центрі села, недалеко від зупинки громадського транспорту. Група мешканців звернулась до голови, але думку селян проігнорували, «вільної» землі для встановлення смітника в селі немає.

Про це на своїй сторінці в соціальній мережі  Facebook Валентина Сутика.

«На Центральній вулиці при в’їзді будують майданчик для збору сміттєвих відходів. Річ необхідна. У мене як жителя цієї вулиці виникло кілька питань. 1. Чи було громадське обговорення?  2. Чому на видному місці? Трохи провангую. За місяць то буде суцільний смітник в центрі села, усі проїзжаючі авто будуть викидати відходи (бачила неодноразово як викидали з авто в одинокий бак)», - йдеться в її дописі.

Далі громадська активістка повідомляє, що зробила звернення, зібрала підписи і звернулась до голови сільської ради.

«Сьогодні вранці занесла звернення до сільської ради. Наслідок.
Голова Новоободівськоі сільської ради Ніна Мороз об‘іхала всіх людей що підписали, звернення почала роз’яснювати, судячи зі слів людей обманом, що то єдине можливе і найкраще місце для майданчика.  Який наслідок не знаю! Хай буде, як буде», - зазначає пані Валентина.

Зазначимо, що Ободівка - доволі велике село, тут проживає більше трьої тисяч мешканців, колись населений пунтк навіть мав інший статус. 

У 1812 році місцевий поміщик — шляхтич Міхал Собанський (1755=1832) отримав для Ободівки право називатись містечком, в 1900 році Міхал Собанський-молодший перебудував старий палац у новий - більш розкішний. Біля палацу заклали парк, який було створено модним на той час "ландшафтним" дизайнером Діонісієм Міклером.

Нині палац знаходиться у жалюгідному стані, парк ще зберігся, а новою "окрасою" села може стати сміттєвий майданчик.

«Тож тепер Ободівка зустрічатиме жителів гостей смітником. «Будемо спостерігати і нюхати. Сумно»,-  резюмує жінка.

Новини Вінниці / В старовинному селі на Вінниччині гостей та мешканців «зустрічатиме» сміттєвий майданчик Новини Вінниці / В старовинному селі на Вінниччині гостей та мешканців «зустрічатиме» сміттєвий майданчик Новини Вінниці / В старовинному селі на Вінниччині гостей та мешканців «зустрічатиме» сміттєвий майданчик Новини Вінниці / В старовинному селі на Вінниччині гостей та мешканців «зустрічатиме» сміттєвий майданчик Новини Вінниці / В старовинному селі на Вінниччині гостей та мешканців «зустрічатиме» сміттєвий майданчик
Марина Карабай

7 вересня, 2020