В селі на Вінниччині, заснованому ще за часів Князівства Литовського, сперечаються через зупинку

Новини Вінниці / В селі на Вінниччині, заснованому ще за часів Князівства Литовського, сперечаються через зупинку

В селі на Вінниччині встановили зупинку  громадського транспорту. Думки громади щодо конструкції розділились. В той час, як частина громади з цього селаВінницької області,  дякує за зупинку, інша завдає нещадній критиці.

В селі на Вінниччині встановили зупинку громадського транспорту. Думки громади щодо конструкції розділились. В той час, як частина громади з цього стровинного села, дякує за встановлену споруду, інші нещадно критикують саму конструкцію.

Про це йдеться на сторінці спільноти Оратівський район у соціальні мережі Facebook/

«Дякую голові Човновицької сільської ради Анні Федоровні за те, що встановила в селі Скоморошки автобусну зупинку», - йдеться в повідомленні.

Металева конструкція, хоча і пофарбована у патріотичні кольори, особливого естетичного захоплення не викликає. Дописувачі навіть називають зупинку «собачою будкою» і натякають на «оптимізацію» кошторису встановленої конструкції. Олександр Довбаха зазначає у своєму дописі: «Одірвала від сім‘ї…»

Натомість більшість дописувачів, зазначають, що голова сільської ради багато робить для громади, але люди не вміють цінувати спільне майно.

«Українська зупинка, наче 1950 рік, але наші люди навіть і до такої зупинки з повагою не віднесуться, поламають, потрощать, насмітять і так живемо…», - йдеться в дописі Валентини Мазурок.

Селянам дають слушну пораду, поставити біля зупинки смітник.

Завершує дебати допис про зупинки громадського транспорту в місті Дубай - просторі, світлі, ще обладнані кондиціонерами...  

Зазначимо, що село Скоморошки одне з найстаріших на Вінниччині. Воно було засновано "не пізніше кінця ХІV ст., тобто в добу Великого князя литовського Вітовта". Згадка про село є у виступі брацлавського писаря Северина Кропивницького (пращур засновника українського професійного театру Марка Кропивницького) на засіданні польського сейму у Варшаві 3 лютого 1581 року.

Села Скоморошки та Човновиця, голова якого і встановила зупинку, мають спільне історичне коріння. В документах зазначено, що "в 1736 році  у Скоморошках було 5 дворів, які належали до церковного приходу сусіднього села Човновиці, обидва села належали до маєтку князів Віжицьких".

 

 

Новини Вінниці / В селі на Вінниччині, заснованому ще за часів Князівства Литовського, сперечаються через зупинкуНовини Вінниці / В селі на Вінниччині, заснованому ще за часів Князівства Литовського, сперечаються через зупинкуНовини Вінниці / В селі на Вінниччині, заснованому ще за часів Князівства Литовського, сперечаються через зупинку