В селі на Вінниччині встановили відеокамери, щоб боротися із «ласими до наживи» односельчанами

Новини Вінниці / В селі на Вінниччині встановили відеокамери, щоб боротися із «ласими до наживи» односельчанами

В селі на Вінниччині встановили відеокамери, щоб боротися із «ласими до наживи» односельцями

В селі Нападівка на Вінниччині в навчальному закладі встановили систему відеонагляду, щоб вберегти шкільне майно від вандалів.  Систему змонтували на благодійних засадах. Тепер директор сільської школи у Вінницькій області може контролювати ситуацію за допомогою смартфона.

«У школі встановили чотири відеокамери, за допомогою яких можна контролювати ситуацію на шкільному подвір’ї. Зображення з відеокамер виведене на монітор, який стоїть у кабінеті директора. Чотири камери — чотири віконечка із зображенням на моніторі. Директор може бачити що робиться на подвір’ї школи не лише з монітору у своєму кабінеті, а й зі свого смартфона з будь-якого місця, де є інтернет», - йдеться в інформації Калинівка.City,

Встановити відеокамери, які спостерігають за шкільним подвір‘ям, підштовхнули вандали – мешканці села, які тягнуть зі шкільного подвір‘я  не тільки те, що «погано лежить», але й те, що  «погано закопали»

«Одного дня учні посадили п’ять ялинок, а наступної ночі їх вкрали. Після цього інциденту завгосп школи Віктор Поліщук почав переконувати мене в тому, що відеонагляд вкрай необхідний. Школа у селі розташована на околиці , сюди легко можна пробратися непоміченим, а такі об’єкти завжди притягують ласих до наживи», - розповідає директор школи Василь Король.

На відеокамери з батьківського бюджету коштів не брали.

«Встановити камери відеонагляду Василеві Королю допоміг його товариш, з яким разом вчилися Борис Войцехов. Він саме у своєму магазині міняв камери відеонагляду і пристав на пропозицію директора віддати їх на потреби школи. Монітора директор приніс з дому. Так у Нападівській школі з’явилася система відеоспостереження», - розповідають у навчальному закладі.

Марина Карабай

17 лютого, 2020