В селі на Вінниччині спорудили скульптуру-оберіг

Новини Вінниці / В селі на Вінниччині спорудили скульптуру-оберіг

На Вінниччині заради відродження села місцеві мешканці згадали легенду про рахманів та поставили скульптуру, яка є втіленням образу цих міфологічних істот. Місцеві сподіваються, що пам‘ятник Рахману стане туристичною родзинкою Ямпільщини та її оберегом.

На Вінниччині заради відродження села місцеві мешканці згадали легенду про рахманів та поставили скульптуру, яка є втіленням образу цих міфологічних істот. Місцеві сподіваються, що пам‘ятник Рахману стане туристичною родзинкою Ямпільщини та  її оберегом.

Про це йдеться у Facebook.

«На в’їзді до села відбулось урочисте відкриття пам’ятника Рахману. Це єдина й унікальна скульптура у світі. Рахман стане оберегом Оксанівки, Гальжбіївської громади та Ямпільщини (Вінницька область – ред.) загалом», - йдеться в інформації.

На урочистій церемонії відкриття перед присутніми виступив сільській голова Андрій Лаврук.

«Завдяки вашій єдності та наполегливості у нас з’явився такий оберіг. Це заслуга всіх жителів села, що люблять своє село та бажають, аби воно розвивалось і жило», - зазначива Андрій Лаврук.

Чоловік  вручив подяки та грамоти ініціаторам встановлення монументу. Почесне право перерізання стрічки надали поважній жительці села Ользі Харевській.

Зазначимо, що фігуру Рахмана створили львівські архітектори Василь Лев, Сергій Грицалюк та Наталя Лейкіна.

За легендою, рахмани - міфічні істоти, які моляться  про праведних та грішних людей світу. Живуть рахмани від 100 до 860 років, а деякі і до 1800.

Новини Вінниці / В селі на Вінниччині спорудили скульптуру-оберігНовини Вінниці / В селі на Вінниччині спорудили скульптуру-оберігНовини Вінниці / В селі на Вінниччині спорудили скульптуру-оберіг