В селі на Вінниччині провели міжнародний гастрономічний фестиваль - після частування почали згадувати політику та співпрацю

Новини Вінниці / В селі на Вінниччині провели міжнародний гастрономічний фестиваль - після частування почали згадувати політику та співпрацю

Вінниччина знову фестивалить, в селі Цекинівка, що на Ямпільщині, нещодавно відбувся Міжнародний фестиваль «Вино&Голубці». У Вінницькій області його проводять вже третій рік поспіль.

Вінниччина знову фестивалить, в селі Цекинівка, що на Ямпільщині, нещодавно відбувся Міжнародний фестиваль «Вино&Голубці». У Вінницькій області його проводять вже третій рік поспіль.

З кожним роком захід набуває все більших масштабів. В нинішньому ще й погода сприяла проведенню.

«Погода +20 в листопаді буває раз на 100 років. Така тепла осінь востаннє була в 1913 році», – зазначила сільська голова, організаторка свята Ірина Рачковська.

Загалом на фестивалі роздали 120 кг голубців, а ще була випічка, юшка, плацинда, шоколадні цукерки ручної роботи та вино. Гості шуткували, що аромат в селі стояв такий, що його можна було консервувати «на зиму» замість традиційних закруток.

«На один осінній день село вчергове перетворилося на столицю цієї української страви і сонячного напою. Вмілі господині демонстрували гостям різноманітні рецептури «кручення» голубців, а господарі щедро розливали п’янкі сорти цекинівського вина. Фестиваль за три роки зумів зібрати свою когорту шанувальників, своїх гостей та зберіг й примножив неповторну унікальність», - розповідають організатори.

Господині з Ямпільщини також дивували такими смаколиками, як сирні капкейки, імбирне печиво. Гості  з Молдови презентували плацинду та ділились секретами приготування:

«Найважливіше у плацинді - гарне тісто. Все повинно робитися із любов’ю та віддачею».

Не  обійшлося свято і без поважних гостей. Поспілкуватися та поласувати смачненьким приїхала депутатка парламенту Молдови Олена Піліпецька та колишній депутат ВРУ Юрій Македон. Після частування сторони почали «наводити мости» та говорити не лише про культурний обмін, але й можливу співпрацю.

Новини Вінниці / В селі на Вінниччині провели міжнародний гастрономічний фестиваль - після частування почали згадувати політику та співпрацюНовини Вінниці / В селі на Вінниччині провели міжнародний гастрономічний фестиваль - після частування почали згадувати політику та співпрацюНовини Вінниці / В селі на Вінниччині провели міжнародний гастрономічний фестиваль - після частування почали згадувати політику та співпрацю
Марина Карабай

20 листопада, 2019