В СБУ заявляють про викриття лікарки, яка у Вінниці торгувала підробленими COVID-сертифікатами

Новини Вінниці / В СБУ заявляють про викриття лікарки, яка у Вінниці торгувала підробленими COVID-сертифікатами

Співробітники УСБУ у Вінницькій області викрили приватну сімейну лікарку, яка торгував сертифікатами про вакцинацію від COVID -19. Її офіс розташовано у центрі Вінниці. Як повідомляють у пресслужбі управління, за даними слідства, за домовленістю із пацієнтами лікарка видавала їм сертифікат про начебто проведену вакцинацію від COVID-19 препаратом «Pfizer-BioNTech». Вартість такої «послуги» від 1 до 1,5 тис. грн.

У ході обшуків, проведених у робочому кабінеті медпрацівниці, виявлено та вилучено майже 100 підроблених COVID-сертифікатів, чорнові записи із переліком вакцинованих осіб, а також бланки міжнародних свідоцтв про вакцинацію.

Наразі планується оголошення про підозру правопорушниці за ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Триває слідство для притягнення до відповідальності всіх причетних до схеми осіб.

Заходи із викриття протиправної діяльності проводили співробітники СБУ у Вінницькій області спільно зі слідчими Нацполіції за процесуального керівництва Вінницької окружної прокуратури.

Новини Вінниці / В СБУ заявляють про викриття лікарки, яка у Вінниці торгувала підробленими COVID-сертифікатамиНовини Вінниці / В СБУ заявляють про викриття лікарки, яка у Вінниці торгувала підробленими COVID-сертифікатамиНовини Вінниці / В СБУ заявляють про викриття лікарки, яка у Вінниці торгувала підробленими COVID-сертифікатами