В СБУ заборонили в’їзд до України російському пропагандистові Трушніну

Новини Вінниці / В СБУ заборонили в’їзд до України російському пропагандистові Трушніну

Російський військовий журналіст, кореспондент російського пропагандистського видання «Известия» Валентин Трушнін планував відвівати Україну. Раніше він активно викривлював інформацію з окупованих районів Донбасу. Тому 45-річному чоловікові заборонили в’їзд до України.

Як повідомляють в УСБУ у Вінницькій області, пропагандист приймає активну участь в антиукраїнських заходах Російської Федерації проти України.

Він із 2014 року розповсюджує в інформаційному просторі матеріали, в яких міститься недостовірна та викривлена інформація стосовно проведення антитерористичної операції та ООС на Сході України.

«З початку повномасштабної військової агресії Росії проти України, цей російський журналіст готує відеорепортажі із районів ведення активних бойових дій. Їх основним наративом є звинувачення ЗСУ у військових злочинах та дискредитація діяльності представників органів української державної влади та української армії в умовах війни», - йдеться у повідомленні.

Таким чином, у зв’язку з проведенням діяльності, яка шкодить національним інтересам України, за матеріалами СБУ вказаній особі було заборонено в'їзд на територію нашої держави.

Олег Верлан

28 квітня, 2022