В російському Брянську повідомляють про сильні пожежі на нафтобазі та у військових

Новини Вінниці / В російському Брянську повідомляють про сильні пожежі на нафтобазі та у військових

У російському Брянську вночі виникла пожежа на нафтобазі. Пізніше стало відомо про ще одну – на території військової частини. Про це повідомляють місцеві ЗМІ з посиланням на МНС РФ та свідчення очевидців.

Місцеві ЗМІ повідомляють, що горить нафтобаза компанії «Транснефть Брянск Дружба», а також резервуар с дизельним паливом на території нафтового комплексу на Снежецькому валу. ГУ МНС у Брянській області спочатку розмістило інформацію про пожежу на нафтобазі, але потім повідомлення видалили.

У ньому йшлося: «О 02:00 год 25.04.2022 до оперативної чергової зміни Головного управління МНС Росії у Брянській області надійшло повідомлення про пожежу за адресою: м.о. Брянськ, Фокинський район, пр. Московський. До місця виклику направлені пожежно- рятувальні розрахунки за підвищеним рангом (номером) пожежі. Після прибуття встановлено, що відбувається горіння на території нафтобази».

За словами місцевих жителів, «хлопки» було чути у кількох районах Брянська. Жителів будинків біля нафтобази почали евакуювати. 

Причину того, що відбувається, їм не пояснюють, до місця пожежі направлені рятувальні служби з усього міста.

Пожежа могла статися, за попередніми даними, на резервуарах з паливно-мастильними матеріалами або паливом стратегічного призначення, а також на території силового відомства, що розташоване по сусідству. На фото видно про щонайменше два джерела займання.

Зазначимо, що Брянськ розташований приблизно за 130 км від кордону з Україною, а у Брянській області зосереджено війська поблизу українського кордону.

Додамо. У російському Брянську з 2 години ночі і досі палає два резервуари з паливом на Московському проспекті та нафтопереробному заводі за адресою Сніжецький вал, а також «ще один об'єкт», як сором'язливо повідомляють у російських ЗМІ. За деякими даними цей неназваний об'єкт - 120-й арсенал Головного ракетно-артилерійського управління.

Гасити пожежі зібрали підрозділи МНС з Москви, Орловської, Воронєжської, Курської та деяких інших областей.

Олег Верлан

25 квітня, 2022