В Росії вирішили «зачистити» окуповані території від колаборантів

Новини Вінниці / В Росії вирішили «зачистити» окуповані території від колаборантів

Стародавня істина каже, що зрадникам ніколи не довіряють. Поки Путін у Москві порівнює себе з Петром ! і каже про «повертання земель», в його оточенні вирішили поспішати з реалізацією мети «вождя». В Кремлі нібито хочуть, поки є контроль за окупованими територіями створити там «окремий федеральний округ», а для цього на всі ключові посади призначити виключно перевірених росіян. Навіть ватажків «ДНР» і «ЛНР» Пушиліна та Пасічника збираються відправити у відставку.

Про це, посилаючись на джерела у Кремлі, пише «Медуза».

Аби задовільнити «хотелки» Путіна, партійці з «Єдиної Росії» сподіваються або влітку, або у вересні організувати профанацію «референдуму» на всій окупованій території та якнайшвидше «офіційно» захопити землі від Херсону до Луганську, а можливо навіть схід Харківщини, адже у Куп’янську почали «формувати» альтернативну «обладміністрацію».

Куратором юридичного оформлення призначено заступника керівника департаменту АП із забезпеченням справ Держради Бориса Рапопорта. Кажуть, він інколи навіть їздить з Донецьку на південь України.

Водночас Кремль набирає й політтехнологів на посади «політруків» й «замполітів» для роботи на місцях. Тим часом, на окупованих територіях довіряють лише росіянам. Навіть у маріонеткових «урядах» квазіреспублік почали заміщати колаборантів на «своїх». Першим заступником керівника апарату «ДНР» став політтехнолог Олександр Костомаров, який вже працював в низці російських областей. Фейковий «уряд» у Донецьку очолив Віталій Хоценко (колишній начальник департаменту у федеральному Мінпромторгу), заступником голови фейкового «уряду» у Луганську став Владислав Кузнєцов (колишній віцегубернатор Курганської області). За словами одного зі співрозмовників видання, ватажки бойовиків «ДНР» й «ЛНР» Денис Пушилін та Леонід Пасічник найближчим часом можуть позбутися своїх постів.

Олег Верлан

9 червня, 2022