В Росії створена мережа концтаборів для українців: два з них розташовані поблизу кордону

Новини Вінниці / В Росії створена мережа концтаборів для українців: два з них розташовані поблизу кордону

Російський політолог (з Нижнього Тагілу на Уралі) припускає наявність на території РФ мережі концентраційних таборів для українців, депортованих з Маріуполя та інших окупованих міст.

Про це він написав у Facebook у коментарі до своєї ж публікації.

«Шойгу в доповіді босу оголосив про «евакуацію» з Маріуполя силами російської армії 142 711 чоловік мирного населення. Люди, які виїхали звідти в Запоріжжя і далі на захід, стверджують, що «росіяни пропонували їм евакуюватися до Росії». Але в Росії жодне місто не зможе прийняти 140 тисяч людей! То куди вивозять «евакуйованих»? За логікою, виходить, що у нас десь мають бути спеціально відбудовані або хоча б польові концентраційні табори. Концтабори, здатні вмістити сотні тисяч людей мирного населення! Це не рахуючи військовополонених, яких за офіційними заявами у нас теж багато. Ну і пишу «евакуація» в лапках, бо це більше схоже на «депортацію». Як за Сталіна вивозили кавказців, кримських татар, німців Поволжя, так сьогодні вивозять українців. Але тоді це були громадяни однієї країни, а сьогодні це ще можна розцінювати як викрадення іноземних громадян. Ось якось так і геноцидимо потроху», - зазначив він.

Далі, в ході дискусії Хлопотов вказав, що його джерела підтвердили наявність таких «установ» у Росії і навіть повідомили координати двох великих концтаборів на території Росії.

«Вже відкопав координати двох великих концтаборів. Шепнули обізнані товариші. Один під Таганрогом, другий під Шахтами (Ростовська область – прим. авт.). Але мають бути ще...», - припускає житель Уралу.

У коментарях також пишуть, що частину маріупольців помістили в ОРДЛО у різних аварійних будівлях – школах і лікарнях.

«Маріупольці лютують… Діти безбашенні, обмалювали локації патріотичними проукраїнськими лозунгами, дорослі гадять режиму дрібничками – підпалюють сміттєві баки, викидають сміття на проїжджу частину» - вказує один з дописувачів.

Додамо, що раніше повідомлялось про створення концтабору у Пензенській області РФ.

Олег Верлан

1 травня, 2022