В Росії повідомили, а потім спростували інформацію про смерть Володимира Жириновського

Новини Вінниці / В Росії повідомили, а потім спростували інформацію про смерть Володимира Жириновського

У Росії у п'ятницю, 25 березня, помер голова ЛДПР Володимир Жириновський. Інформацію оприлюднив сенатор Олександр Пронюшкін, уточнивши, що політик помер о 10:45 ранку. Потім це спростували.

Зазначимо, лідер ЛДПР перебував у лікарні з початку лютого після зараження коронавірусом. Він хизувався, що зробив близько 8(!) щеплень російським «Спутніком».

Тривалий час він перебував у комі. Помер політик від ускладнень.

Смерть Жириновського підтвердив російський сенатор Пронюшкін, однопартієць Жириновського. Водночас глава Держдуми РФ В'ячеслав Володін спростував повідомлення про смерть Жириновського, зазначивши, що «стан його справді тяжкий». Більш того, Володін порадив Пронюшкіну скласти повноваження через нібито хибне повідомлення.

Сенатор видалив пост у мережі, а у пресслужбі російського Мінздраву поспішили заявити про стабільний стан пацієнта. Син Жириновского Олег Ейдельштейн також не підтвердив інформацію про смерть.

«Мы убеждены, что в период, когда страна в стрессе, когда информационный фон итак накален до предела, подобные "фейки" – это не просто газетная "утка", а настоящая агтигосударственная провокация, которую нельзя спускать с рук», – заявили в ЛДПР (мовою оригіналу).

Жириновський завжди був найпалкішим українофобом.
 

Олег Верлан

25 березня, 2022