В Росії поховали чергового загиблого в Україні генерала

Новини Вінниці / В Росії поховали чергового загиблого в Україні генерала

Преса у російському Санкт-Петербурзі повідомляє про смерть генерал-майора Владіміра Фролова, заступника командувача 8-ю армію. До речі, це вже другий ліквідований генерал з 8-ої армії. Де і коли загинула людина не вказується, лише зазначається, що в Україні «пал смертью храбрых в бою с украинскими националистами».

Саме таке формулювання озвучив тамтешній губернатор Бєглов при похованні Фролова, додавши безліч патетики про «історичну справедливість». Хоча це здається дивним, адже генерали безпосередньо не приймають участі у боях. Мабуть, помер разом зі штабом.

Додамо, в РФ 8-у армію, ліквідовану після виводу радянських військ з Німеччини, «відновили» у 2017-му. Її штаб розташовано у Новочеркаську, а підрозділи базуються у Ростовській і Волгоградській областях.

Восьмій армії, яку одразу задіяли у російсько-українській війні, дуже не пощастило. Так, 18 березня стало відомо, що в ході відбиття російського вторгнення в Україну поблизу Херсону було ліквідовано командувача 8-ї загальновійськової армії генерал-лейтенанта Андрія Мордвічева.

Де? Звісно ж… В Чорнобаєвці вбили командуючого 8-ї армії Південного військового округу РФ генерал-лейтенанта Андрія Мордвичова. Повідомив раніше The Insider. Тепер росіяни підтвердили і загибель заступника командувача армією.  

Олег Верлан

16 квітня, 2022