В ПЦУ кажуть про перехід десятків громад та декількох монастирів, а митрополит Вінницький УПЦ МП Варсонофій називає це «мародерством»

Новини Вінниці / В ПЦУ кажуть про перехід десятків громад та декількох монастирів, а митрополит Вінницький УПЦ МП Варсонофій називає це «мародерством»

Предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній повідомив, що десятки громад та декілька монастирів з початку війни добровільно приєдналися до ПЦУ.

Про це Епіфаній написав у Twitter

«Десятки громад, низка монастирів у різних областях України вже добровільно та усвідомлено виконали свій канонічний обов’язок і послідували Томосу про автокефалію, зробивши вибір на користь Церкви і України. Двері Православної церкви України та наші серця відкриті для всіх!», - зазначив предстоятель ПЦУ.

Раніше Епіфаній звертався до патріарха Московського Кирила з проханням забрати до Росії тіла вбитих в Україні солдатів РФ, хоча б віруючих РПЦ.

У той же час митрополит Вінницький УПЦ МП Варсонофій записав звернення, в якому назвав «мародерством» те, що деякі храми переходять до ПЦУ саме підчас війни, адже, на його думку, нині час об’єднуватися, аби допомагати біженцям та українській армії.

Нагадаємо, раніше Варсонофій і єпархія прийняли рішення не поминати під служби патріарха Кирила.