В порту окупованого Бердянська підняли затоплений «Саратов», адже він заважає вивезенню вкраденого зерна

Новини Вінниці / В порту окупованого Бердянська підняли затоплений «Саратов», адже він заважає вивезенню вкраденого зерна

Українськими ракетами 24 березня в порту захопленого росіянами Бердянська було влучено у великий десантний корабель ЧМФ РФ «Саратов». Там він і залишився. Тепер окупанти вирішили підняти судно, хоча не планують його ремонтувати.

У російських ЗМІ повідомляють, що у березні «Саратов» затопили, щоб під час пожежі не вибухнув боєкомплект. Тепер корабель підняли, щоб порізати, адже відновленню він не підлягає. Тому Севастополь більше не побачить цього судна.

Через жорстку цензуру, що у Криму, що на території РФ, журналісти максимально обмежені у подачі інформації. Проте редакції не завжди оперативно «чистять» коментарі, що дозволяє обізнаним доповнювати те, що не змогли написати представники медіа.

Так от, під новиною видання ForPost про «Саратов» зазначається, що причал, де було затоплено ВДК, раніше використовувався для експорту зерна, і зараз його готують для цього. Для вивезення викраденого українського зерна, яке севастопольці називають «трофеєм».   

Фактично кримчани чітко вказують чергову «точку», звідки здійснюватимуться крадіжки.

Підготував Анатолій Мельник

Новини Вінниці / В порту окупованого Бердянська підняли затоплений «Саратов», адже він заважає вивезенню вкраденого зернаНовини Вінниці / В порту окупованого Бердянська підняли затоплений «Саратов», адже він заважає вивезенню вкраденого зернаНовини Вінниці / В порту окупованого Бердянська підняли затоплений «Саратов», адже він заважає вивезенню вкраденого зерна
admin

3 липня, 2022