В ОТГ на Вінниччині в ліцеї створили "інклюзивні" умови для трьох дітей

Новини Вінниці / В ОТГ на Вінниччині в ліцеї створили "інклюзивні" умови для трьох дітей

В ОТГ на Вінниччині впроваджують інклюзивну освіту. Троє учнів з особливими освітніми потребами навчаються у комунальному закладі Вороновицький ліцей.

В ОТГ на Вінниччині впроваджують інклюзивну освіту. Троє учнів з особливими освітніми потребами навчаються у комунальному закладі Вороновицький ліцей, що у Вінницькому районі.

Про це повідомляють офіційні джерела.

У 2020-2021 навчальному році у КЗ «Вороновицький ліцей» навчається троє таких діток, з якими перебувають асистенти вчителя, щоб допомагати їм у здобутті нових знань. Ці класи забезпечені необхідним обладнанням для роботи з такими дітками – навчально-методичними посібниками, наочно-дидактичними матеріалами тощо.

В громаді зазначають, що ліквідація соціальної ізольованості – головна ціль та мета інклюзивної освіти, над якою активно працюють педагоги ліцею.

Зазначимо, що напередодні навчального року в селищі провели психолого-педагогічну оцінку розвитку вісьмох дітей. Для цього запросили фахівців з інклюзивного центру Іллінецької ОТГ.

З огляду на те, що сьогодні в ліцеї здобувають освіту троє школярів, у решти не було виявлено особливих психологічних відхилень.  

NaПарижі писав, що на Вінниччині встановили «інклюзивну» гойдалку.