В ОТГ на Вінниччині похвалились, що забезпечили «першачків» сільських та міських шкіл однаковими умовами для навчання

Новини Вінниці / В ОТГ на Вінниччині похвалились, що забезпечили  «першачків»  сільських та міських шкіл однаковими умовами для навчання

В Іллінецькій ОТГ, що на Вінниччині купили парти для першачків, відповідно до вимог НУШ.

В Іллінецькій ОТГ, що на Вінниччині для першокласників, які навчаються сільських та міських закладах громади, купили парти, відповідно до вимог НУШ.

Про це повідомляють офіційні джерела.

«У вересні цього року за кошти бюджету об'єднаної громади для сільських закладів загальної середньої освіти закуплено шкільні парти на суму 47,1 тис грн. 35 комплектів сучасних одномісних меблів відповідно до вимог освітнього проєкту «Нова українська школа», які складаються з парти та стільця, отримали першокласники Красненьківської ЗОШ I-III ст., Хрінівської, Паріївської, Василівської, Якубівської та Тягунської шкіл. Нові парти та стільці забезпечать кожній дитині максимальний комфорт під час навчання», - йдеться в інформації.

Зазначимо, що перед початком навчального року в громаді придбали 157 комплектів шкільних меблів для першокласників трьох навчальних закладів у місті Іллінці та Жаданівської і Лисогірської шкіл. Придбано меблі за кошти державного бюджету у співфінансуванні з міським на суму 227,6 тис грн.

Тепер усі першокласники Нової української школи отримали можливість навчатись в однакових умовах.

В громаді звітують, що не забули і про учнів старшої школи.

«По 1 комплекту двомісних парт для учнів старшої школи на суму 44,8 тис грн отримали опорні навчальні заклади - Іллінецький навчально-виховний комплекс "Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів-гімназія №2" та Іллінецька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №1», - зазначають в громаді.

Марина Карабай

23 вересня, 2020