В окупованій частині Харківщини ввели «первісний комунізм»

Новини Вінниці / В окупованій частині Харківщини ввели «первісний комунізм»

Поки російські так звані волонтери вивозять награбоване з третини Харківщини, яка залишається під окупацією, в Ізюмі ввели «первісний комунізм».

Нагадаємо, у березні-травні навколо Ізюму точились запеклі бої. Через зраду одного з місцевих жителів окупанти змогли перейти на інший бік Сіверського Донця, що стало вирішальним для окупації міста.

Наразі в місті дислокується велике угрупування російських сил, у ньому знищено близько 1000 будівель. До початку війни в Ізюмі проживало 46 тисяч мешканців. Залишилось не більше 10 тисяч.

Місцеві колаборанти випускають «друкований орган адміністрації міста Ізюм та Ізюмського району» під назвою «Изюмский телеграфъ». Це видання вказує, що «на лінію вийшли маршрутні автобуси».

Керівник тамтешнього підприємства Євгеній Жданов розповів, що «на допомогу» з запчастинами до транспорту прийшли російські солдати та всі служби Російської федерації. Він поділився і планами на майбутнє. Не посміхаємося…

«Тут і заміна міського парку, і збільшення кількості міських маршрутів, і міжміське та навіть міжобласне сполучення», — говориться у пропагандистській газеті.

За які гроші робитимуть заплановане, якщо за проїзд оплату не беруть, залишилося загадкою. 

Євгеній Жданов був головним інженером Ізюмського АТП, керував гаражним кооперативом «Лебідь» в Ізюмі, де до війни займалися технічним обслуговуванням та ремонтом транспорту. 

Окрім того, «заступник голови військо-цивільної адміністрації Ізюмського району» Сергій Апришкін розповів посіпакам окупантів на відео, що зараз вимушеним та короткостроковим кроком є стрій, що нагадує первісний комунізм.

І це вже цікаво, адже не всі пригадають фундаментальні основи історії стародавнього світу, практично кам’яного віку. 

Первісний спосіб виробництва або первісний комунізм є одним із способів організації виробництва товарів і послуг в економіці. Цю теорію розробив Карл Маркс, який класифікував історію за різними способами виробництва в хронологічному порядку. Первісний комунізм, визначений Карлом Марксом та Фрідріхом Енгельсом, з'являється у перших примітивних суспільствах приблизно в 7000 р. до н. е. За їх теорією це система, орієнтована на виживання, з дуже низьким рівнем розвитку, дуже низьким рівнем життя та соціального розвитку.

Тим часом поблизу вокзалу в Ізюмі залишився кінь з возом. Як у часи Маркса та його «первісних людей».

Олег Верлан

9 серпня, 2022