В ОК «Південь» вказують на підготовку Росії до нових ракетних ударів

Новини Вінниці / В ОК «Південь» вказують на підготовку Росії до нових ракетних ударів

Російські війська активізували використання розвідувальних дронів. Це може свідчити про їх підготовку до проведення нових ракетних ударів.

Про це повідомила начальниця Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталію Гуменюк в ефірі телемарафону.

«Взагалі (росіяни - ред.) проводять розвідку досить системно, ми фіксуємо і заземляємо всі ці літальні апарати. Але все ж таки ми спостерігаємо певну активність. Зокрема, в той проміжок часу коли вони готуються. Скажімо, ми оцінюємо цей момент, що вони готуються до проведення ракетних ударів. Коли ворог збирає інформацію для того, щоб знати, куди влучити», - розповіла Гуменюк.

На уточнююче питання, що саме окупаційні війська намагаються вишукати, вона відповіла, що як правило це об'єкти критичної інфраструктури.

«Але більшість уваги дронів сконцентровано все ж на військових об'єктах. Зокрема, і засобів протиповітряної оборони, які ворог намагається вишукати, щоб під час однієї з хвиль атак «заглушити» аби досягнути «результатів», - зазначила речниця ОК «Південь».

За її словами, на бойовому чергуванні в Чорному морі знизилася кількість російських кораблів. Там зараз перебуває п'ять ракетоносіїв, замість шести. Оскільки підводний човен зайшов у пункт базування. Гуменюк пояснила, що причиною цьому може бути низка факторів: якісь проблеми ворога, штормова погода чи переспорядження.

«Наразі загальний залп ми оцінюємо як 36 «Калібрів», які напоготові в них. А загальне угруповування складається з 11 кораблів, в тому числі з тих, з яких і запускаються дрони-розвідники. В принципі вони готові до цього (обстрілу - ред.), як і ми готові (до відбиття - ред.)», - пояснила вона.