В ОК «Південь» кажуть про зміну тактики запуску «Шахідів» росіянами

Новини Вінниці / В ОК «Південь» кажуть про зміну тактики запуску «Шахідів» росіянами

Російські окупанти змінили тактику запуску ударних безпілотників. Їх маршрут пролягає через житлові квартали. Тому навіть у разі збиття уламки пошкоджують будівлі та травмують людей.

Як заявила начальниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

«Ми фіксуємо таку зміну тактики ворога: вони дійсно намагаються прокладати складні траєкторії руху дронів, аби виснажувати систему протиповітряної оборони, ускладнювати нашу роботу, зокрема, і завдавати максимальної шкоди. Протягом цієї атаки нічної майже всі одесити фіксували прямування дронів просто серед житлових кварталів. Там, де в принципі не може бути розміщено стаціонарних систем ППО», - сказала Гуменюк.

За її словами, ймовірно під час останньої нічної атаки російська армія намагалася вишукувати системи ППО, тому обирала такі складні маршрути.

Зазначимо, з вечора 26-го до ранку 27 грудня росіяни атакували «Шахедами» Херсон, Старокостянтинов та Одесу. Бойова робота тривала 7 годин. З 46 дронів знищено 32. Зокрема два з них знищено на Вінниччині.

В Одеській області було влучання у склади науково-дослідної установи аграрного профілю. В Одесі збили всі ворожі безпілотники, але уламки впали на одну з незаселених новобудов. Також збитий в повітрі дрон впав на дачні будинки в передмісті Одеси, там спалахнула пожежа. У Херсоні пошкоджено торговельний центр і багатоквартирні будинки.

Голова Одеської ОВА О.Кіпер повідомив, що загинув 35-річний чоловік. Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко сказав, що четверо осіб отримали поранення. Серед них є 6-річна дитина.

Олег Верлан

27 грудня, 2023