В одному з райцентрів Вінниччини вирішили вчитись "по модному"

Новини Вінниці / В одному з райцентрів Вінниччини вирішили вчитись "по модному"

В одному з районів Вінниччини учнів ознайомили з принципами модного напряму в освіті, що охоплює природничі науки (Science), технології (Technology), технічну творчість (Engineering) та математику (Mathematics). Про STEM-освіту розповідали учням школи в Теплику, що у Вінницькій області.

В одному з районів Вінниччини учнів ознайомили з принципами модного напряму в освіті, що охоплює природничі науки (Science), технології (Technology), технічну творчість (Engineering) та математику (Mathematics). Про STEM-освіту розповідали учням школи в Теплику, що у Вінницькій області.

«Семінар відбувся на базі опорного закладу «Теплицька ЗОШ І-ІІІ ступенів №1».  Відкрила його завідувач методкабінету Світлана Риженко.

Метою заходу стало ознайомлення з активними методами навчання сучасної інформатики; презентація  робототехніки; стимулювання вчителів до використання інноваційних методів викладання.

Щодо практичних занять, то школярі  досліджували правила запису формул у табличному процесорі на основі даних зібраних у STEM-квесті.

Своїм досвідом роботи щодо елементів технологій, зберігаючих здоров’я, поділилась вчителька Вікторія Воловодівська

Також учасники семінару отримали картки доступу до  інтерактивного підручника, познайомилися з новим мікрокомп’ютером micro:bit, середовищем програмування та емулятором.

Програма семінару була насиченою та цікавою», - йдеться в інформації.

Довідково: STEM-освіта – це низка курсів або програм навчання, яка вимагає різних і більш технічно складних навичок, зокрема, із застосуванням математичних знань. В навчальних програмах посилюється природничонауковий компонент та інноваційні технології. Технології використовують навіть у вивченні творчих, мистецьких дисциплін.

Марина Карабай

28 листопада, 2019