В одному із лісництв Вінниччини розпочали розводити павичів

Новини Вінниці / В одному із лісництв Вінниччини розпочали розводити павичів

В Оратівському лісництві на Вінниччини розпочали розводити павичів. На сьогодні в господарстві проживає 5 птахів, але лісівники впевнені, що з часом розведення павичів стане прибутковою справою.

В Оратівському лісництві на Вінниччини розпочали розводити павичів. На сьогодні в господарстві вже проживає 5 птахів, але лісівники впевнені, що з часом  розведення павичів стане прибутковою справою.

Про це йдеться на Youtube каналі «Земля Подільська».

Микола Бойко – лісівник Оратівського лісгоспу розповідає, що в господарстві налагодили вирощування фазанів та перепілок, тож вирішили розширити «асортимент» і купили ще й павичів.

Вибір впав на індійських птахів. Вони мають кремезну статуру та невелику голівку. У  пташки невеликі крила й довгі лапи, а ось довжина хвоста індійського павича сягає 0.5 м. Зазначимо, що гігантський «павиний хвіст», насправді є надхвістям. Довжина пір’я у надхвісті складає до 1.5 м.

Домашній павич - це дика птиця, яка була одомашнена людиною. У більшості випадків, павичів розводять не з метою отримання продуктивності, а в декоративних цілях. Однак в цій статті все ж хотілося б сказати кілька слів про м'ясо павича, яке вважається дуже цінним делікатесом.

У багатьох країнах павич є священним птахом і вбивати їх ні в якому разі не можна, прикладом може послужити Індія.

М'ясо павича дуже смачне і має дуже специфічний аромат. За складом мікроелементів м'ясо павича практично не відрізняється від м'яса індички. Єдина відмінність - в ньому набагато менше жиру, тому цей продукт є безсумнівно дієтичним.
У кулінарії м'ясо павича застосовують по-різному. Його гасять, варять, смажать. За старих часів в Англії павича подавали на різдвяний стіл засмаженого цілком. Дзьоб золотили, а тушку прикрашали пір'ям, щоб надати найбільш природний вид.

У Франції м'ясо павичів зазвичай смажать, деякі кухарі готують з нього навіть супи.

Коштує м‘ясо павича недешево. Наприклад, в Сполучених Штатах грудку павича можна купити, в середньому за 200 доларів за 1 кг, а цілу птицю вагою до 3 кг - за 300 доларів США.

У нашій країні не так просто придбати саме м'ясо павича, тому бажаючим, швидше за все, доведеться купувати цілу птицю. При цьому ціна дорослої 1-2-річної особи, в середньому, складе 130-150 доларів. Є, звичайно, на ринку і дуже дорогі, ексклюзивні екземпляри, але навряд чи хтось стане купувати їх для їжі.