В одній із районних лікарень Вінниччини терапевтичне відділення «віддали» під інфекційне

Новини Вінниці / В одній із районних лікарень Вінниччини терапевтичне відділення «віддали» під інфекційне

Жмеринська ЦРЛ надає медичну допомогу хворим з підозрою з інших районів Вінницької області. Одне із відділень лікарні перепрофілювали, очікують на нових  хворих.

Жмеринська ЦРЛ надає медичну допомогу хворим з підозрою на коронавірус з інших районів Вінницької області. Одне із відділень лікарні перепрофілювали, очікують на нових пацієнтів.

Про це повідомляє Жмеринка.City.

На 17 травня в інфекційному відділенні Жмеринської ЦРЛ знаходяться 10 пацієнтів з підтвердженим COVID-19, з них 4 пацієнти з Барського району і один з Немирівського району.

Жмеринчанки, які почали лікувати хворих із районів, вирішили "розширюватися". Тож двоповерхове приміщення лікарні, в якому розташоване терапевтичне відділення з кардіологічними та неврологічними ліжками, з 15 травня перепрофілювали в відділення з інфекційними ліжками.

«Оскільки вінницькі лікарні більше не приймають пацієнтів з підозрою на коронавірусну захворювання через нестачу інфекційних ліжок, Жмеринська ЦРЛ надає медичну допомогу хворим з підозрою з інших районів Вінницької області. Враховуючи збільшення кількості поступлення пацієнтів, двоповерхове приміщення лікарні, в якому розташоване терапевтичне відділення з кардіологічними та неврологічними ліжками, з п’ятниці 15 травня перепрофільоване в відділення з інфекційними ліжками, куди поступають пацієнти з пневмоніями та підозрою на COVID-19», – цитує видання головного лікаря Ростислава Боровського.

Марина Карабай

18 травня, 2020