В області планують створити два логістичні центри поблизу Вінниці та у Жмеринці

Новини Вінниці / В області планують створити два логістичні центри поблизу Вінниці та у Жмеринці

На Вінниччині планують створити два логістичні центри. Стратегією розвитку Вінницької області до 2027 року передбачено будівництво вантажно-логістичного центру на базі  аеропорту «Вінниця» та створення транспортно-логістичного порту у місті Жмеринка.

На Вінниччині планують створити два логістичні центри. Стратегією розвитку Вінницької області до 2027 року передбачено будівництво вантажно-логістичного центру на базі аеропорту «Вінниця» та створення транспортно-логістичного порту у місті Жмеринка.

Про це повідомляють офіційні джерела.

В проєкті стратегії в розділі «Розвиток транспортно-логістичних технологій та об’єктів мультимодальних перевезень» зазначено:

«Будівництво мультимодального вантажно-логістичного центру на базі аеропорту «Вінниця». Створення мультимодального транспортно-логістичного порту  на 3-му панєвропейському залізничному транспортному коридорі (м. Жмеринка)».

До 2027 року також передбачено масштабну реконструкцію аеропорту Вінниця і створення центру технічного обслуговування літаків.

«Реконструкція аеродрому міжнародного аеропорту «Вінниця» (обслуговування літаків AirbusA320/A321 та Boeing737-800/737-900 без обмежень через високе  навантаження або низьку видимість). Реконструкція пасажирського терміналу аеропорту «Вінниця» (відповідно стандартів ІСАО, що дозволить здійснювати міжнародні та внутрішні  операції одночасно). Створення центру технічного обслуговування літаків (надання ефективних послуг з обслуговування, ремонту та капітального ремонту літаків AirbusA320/A321 та Boeing737- 800/737-900)», - йдеться в інформації.

Зазначимо, що Вінницька облрада оголосила громадське обговорення проєкту рішення «Про Стратегію збалансованого регіонального розвитку Вінницької області на період до 2027 року», внесеного облдержадміністрацією на розгляд сесії.

Пропозиції до зазначеного проєкту рішення пропонують вносити на адресу облради до 13 березня 2020 року: вул. Соборна, 70, м. Вінниця, 21050, або електронною поштою e-mail: [email protected]

Марина Карабай

17 лютого, 2020