В Немирові оновлять центральну площу та збудують пам’ятник княгині Щербатовій

Новини Вінниці / В Немирові оновлять центральну площу та збудують пам’ятник княгині Щербатовій

У Немирівській міській раді прийняли рішення побудувати оновлену площу в центрі міста. Однак, це не єдиний подарунок, який мерія хоче зробити містянам. Головною родзинкою має стати побудований на ній пам’ятник княгині Марії Щербатовій.

У Немирівській міській раді прийняли рішення оновити площу в центрі міста. Однак, це не єдиний подарунок, який мерія хоче зробити містянам. Головною родзинкою площі має стати побудований на ній пам’ятник княгині Марії Щербатової.

Як повідомили на офіційному сайті Немирівської міської громади, саме Марія Щербатова свого часу зробила величезний вклад у розвиток Немирова:

"Більшість будівель та споруд її епохи збереглися й по сьогодні. А слава про неї продовжує жити у наших серцях, і ми просто зобов’язані увіковічити пам’ять такої величної господині".

Але не обійшлось без труднощів. На жаль, багато історичних даних та світлин княгині втрачено. Тому мерія міста просить про допомогу усіх небайдужих.

"Звертаємось до усіх, хто має будь-яку інформацію або фото з життя Марії Щербатової, та прохання надати їх на сканування для створення пам’ятника. Усі матеріали одразу будуть повернуті власникам" - зазначили на сайті немирівчани.