В НБУ через порушення попередили КС «Юніон Вінниччина»

Новини Вінниці / В НБУ через порушення попередили КС «Юніон Вінниччина»

Національний банк застосував письмове попередження до кредитної спілки «Юніон Вінниччина» за порушення законодавства про захист прав споживачів фінансових послуг.

Про це йдеться у повідомленні НБУ.

Нацбанк України виявив факт порушення вимог законодавства про захист прав споживачів фінансових послуг з боку кредитної спілки «Юніон Вінниччина» (ЄДРПОУ 36830500).

«До КС «Юніон Вінниччина» Національний банк застосував захід впливу у вигляді письмового застереження та зобов`язання негайно вжити заходів для усунення порушень законодавства про захист прав споживачів фінансових послуг та недопущення їх у подальшій діяльності.

Таке рішення комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг ухвалив 9 вересня 2022 року.

У період дії воєнного стану КС «Юніон Вінниччина» продовжує здійснювати свою діяльність відповідно до наявної ліцензії», - йдеться у повідомленні.

На початку серпня Національний банк анулював ліцензії чотирьох фінансових компаній, які здійснювали операції з обміну валют та охоплювали 15% ринку, за порушення валютного законодавства, дві компанії оштрафовано.

Олеся Рудницька

12 вересня, 2022