В Мінінфраструктури заявили про плани будівництва високошвидкісної залізниці через Вінницю

Новини Вінниці / В Мінінфраструктури заявили про плани будівництва високошвидкісної залізниці через Вінницю

Міністр інфраструктури України Владислав Криклій 4 листопада у Києві провів робочу зустріч із Надзвичайним і Повноважним Послом Італії в Україні Давіде Ла Чечілі. Очільник відомства зазначив зацікавленість італійського бізнесу у реалізації проєкту будівництва високошвидкісної залізниці сполученням «Одеса-Київ-Львів-кордон з ЄС», яка проходитиме через станції Жмеринка, Вінниця та Козятин.

Міністр інфраструктури України Владислав Криклій 4 листопада у Києві провів робочу зустріч із Надзвичайним і Повноважним Послом Італії в Україні Давіде Ла Чечілі. Очільник відомства повідомив про зацікавленість італійського бізнесу у реалізації проєкту будівництва високошвидкісної залізниці сполученням «Одеса-Київ-Львів-кордон з ЄС», яка проходитиме через станції Жмеринка, Вінниця та Козятин.

Як зазначають у Мінінфраструктури, сторони обговорили перспективи подальшого співробітництва між обома країнами у розвитку високошвидкісного залізничного руху в Україні.

Владислав Криклій позитивно оцінив двосторонню співпрацю між Україною та Італією у галузі транспорту та підкреслив, що українська сторона зацікавлена в реалізації проєкту високошвидкісного залізничного руху на території України. За попередніми оцінками, загальна довжина колії, яку планується побудувати у рамках цього проєкту, становить близько 2000 км.

Очільник міністерства привітав зацікавленість італійського бізнесу у співпраці за даним проєктом, зокрема щодо розробки ТЕО будівництва високошвидкісної залізниці у сполученні “Одеса-Київ-Львів-кордон з ЄС” загальною протяжністю 896 км. Він відмітив, що наразі є також велика зацікавленість зі сторони китайських компаній, які прагнуть долучитися до реалізації проєкту.

На думку міністра, залучення провідних італійських компаній до реалізації такого масштабного проєкту в Україні може стати знаковим для співробітництва обох країн та безумовно буде сприяти розширенню економічних відносин між Україною та Італією.

Олеся Рудницька

5 листопада, 2020