В мерії Вінниці відповіли на петицію щодо створення спорткомплексу на місці колишнього кінотеатру «Росія»

Новини Вінниці / В мерії Вінниці відповіли на петицію щодо створення спорткомплексу на місці колишнього кінотеатру «Росія»

Створення спорткомплексу у будівлі колишнього кінотеатру «Росія» у центрі Вінниці не передбачається планами розвитку міста. Там за грантові кошти згодом хочуть створити культурно-мистецький центр.

Створення спорткомплексу у будівлі колишнього кінотеатру «Росія» у центрі Вінниці не передбачається планами розвитку міста. Там за грантові кошти згодом хочуть створити  культурно-мистецький центр.

Нагадаємо, вінничанин Василь Музика зареєстрував 23 лютого петицію до міськради з пропозицією щодо реконструкції будівлі колишнього кінотеатру «Росія» та перетворення її на багатоцільовий Палац спорту.

Автор звернення зазначав, що цього року якраз закінчується термін оренди будівлі і запропонував створити там потужний, багатоцільовий комплекс для проведення міжнародних та всеукраїнських змагань, тренувальної бази ДЮСШ.

Петиція забрала необхідну кількість підписів, і 22 березня на неї відповіли.

«Відповідно до «Концепції інтегрованого розвитку м. Вінниці 2030» передбачено реалізацію стратегічного проекту V4P38 «Створення і реалізація концепції ревіталізації культурно-мистецького центру на базі колишнього кінотеатру «Росія». Фінансування робіт здійснюється в рамках діяльності КП «Агенція просторового розвитку».

Наразі підготовлена грантова заявка до Українського культурного фонду на проведення архітектурної резиденції з метою розробки концепції подальшого функціонування споруди», - зазначається у відповіді міськради.

Олеся Рудницька

23 березня, 2021