В колонії у Вінниці «вирахували» телефонного шахрая: ошукав жителя Сум на 26.4 тисячі гривень

Новини Вінниці / В колонії у Вінниці «вирахували» телефонного шахрая: ошукав жителя Сум на 26.4 тисячі гривень

У Вінницькій виправній колонії №86 знайшли шахрая, який телефонував на випадкові номери та виманював у людей гроші. Як повідомляють у пресслужбі Центрально-Західного міжрегіонального управління з питань виконання покарань та пробації міністерства юстиції, про те, що засуджений займається шахрайством, оперативникам стало відомо 11 січня.

У Вінницькій виправній колонії №86 знайшли шахрая, який телефонував на випадкові номери та виманював у людей гроші. Як повідомляють у пресслужбі Центрально-Західного міжрегіонального управління з питань виконання покарань та пробації Міністерства юстиції, про те, що засуджений займається шахрайством, оперативникам стало відомо 11 січня.

Того ж дня в ув’язненого знайшли і знаряддя злочину – телефон «Nomi» із сім-картою. В адміністрації колонії кажуть, що коли запропонували чоловікові написати пояснення, він зізнався, що набирав випадкові номери та виманював гроші, представляючись працівником служби безпеки «ПриватБанку».

Зібрані матеріали були направлені до Лівобережного відділу поліції Вінниці. Там почали шукати потерпілих від дій вінницького в’язня. І не безрезультатно: 17 січня стало відомо, що ув’язнений ошукав на 26,4 тисячі гривень мешканця міста Суми. Потерпілий написав відповідну заяву до поліції.

Наразі за цим фактом відкрито кримінальне провадження. Триває слідство. Цілком ймовірно, що сумчанин – не єдиний постраждалий від дій спритника з вінницької колонії.