В Італії експеримент професора врятував захворілу на коронавірус уродженку Вінниччини

Новини Вінниці / В Італії експеримент професора врятував захворілу на коронавірус уродженку Вінниччини

Павлина Шимбір з маленького села на Вінниччині, яка живе поблизу італійської Болоньї, одужала від коронавірусу. Хоча до лікарні її привезли у майже безнадійному стані, і фахівці спочатку «списали» пацієнтку, врятувати життя українці вдалося італійському професору, що застосував експериментальний метод. Зазвичай ним лікують ревматоїдний артрит.

Павлина Шимбір з маленького села на Вінниччині, яка живе поблизу італійської Болоньї,  одужала від коронавірусу. Хоча до лікарні її привезли у майже безнадійному стані, і фахівці спочатку «списали» пацієнтку, врятувати життя українці вдалося італійському професору, що застосував експериментальний метод. Зазвичай ним лікують ревматоїдний артрит.

Про деталі хвороби та лікування жінка розповіла журналістам ТСН. Українка тиждень хворіла вдома. Потім стало складно дихати. Легені виконували свою функцію на п’яту частину. Тоді вона звернулася до медиків.

«Я тиждень була вдома з температурою, але на четверту добу я перестала вставати на ноги, були страшні болі, навіть до волосся не могла доторкнутися, до вечора я не змогла набрати кисню. Мене швидка відвезла в лікарню, у мене було лише 22% кисню, тому потрібен був апарат штучної вентиляції легень, але їх вже там не було, мене перевозили», - розказує Павлина Шимбір.

За словами жінки, у приймальному відділенні в містечку Медичина були переконані в її швидкій смерті, проте один із італійських професорів вирішив піти на експеримент.

Зазначимо, що нині не існує ліків та вакцини проти коронавірусу, тому будь-який метод можна вважати експериментом. Озвучити його Павлина Шимбір не може, адже це є пріоритетом професора, проте редакції телеканалу пообіцяла надати перелік призначень.

Через 3 тижні після озвученого діагнозу «коронавірус» тест українки показав негативний результат і її виписали з лікарні. Жінка розповіла, що італійські медики її просто врятували, адже ускладнювала хворобу складна форма цукрового діабету.

«Він (метод, прім. авт.) був придуманий італійським професором на основі лікування ревматоїдного артриту, документи у мене всі є, але інформація в них конфіденційна, щоб не почали виробляти щось подібне підпільно і не постраждали наші громадяни», — поділилася Павлина.

Жінка зазначає, що за цим протоколом лікували лише 5 осіб, але у всіх з цих пацієнтів на 4 добу відзначалося стрімке поліпшення.

Після виписки П.Шимбір 14 днів повинна залишатися на самоізоляції. Двічі на тиждень її будуть везти в лікарню і «вчити» правильно дихати, щоб постраждалі легені насичувалися киснем. Жінка розповіла, що їй видали антисептик, яким вона повинна користуватися при кожному торканні до якихось поверхонь.

Олеся Рудницька

29 березня, 2020