В єпархії УПЦ МП нагадали священнику, що "колорадська" стрічка не від Бога

Новини Вінниці / В єпархії УПЦ МП нагадали священнику, що "колорадська" стрічка не від Бога

За пропаганду георгіївської стрічки священика Тульчинсько-Брацлавської єпархії УПЦ МП Дмитра Курмоярова (Ієромонах Іоан) можуть притягнути до адміністративної відповідальності. Йому пояснили, що "колорадська" символіка далека від Церкви.

За пропаганду георгіївської стрічки священика Тульчинсько-Брацлавської єпархії УПЦ МП Дмитра Курмоярова (Ієромонах Іоан) можуть притягнути до адміністративної відповідальності. "Колорадську" символіку він розмістив 9 травня минулого року у Facebook.

На священика у Немирівському райвідділі поліції оформили адміністративну справу за матеріалами, скерованими СБУ.

"До поліції надійшла інформація від Управління Служби безпеки України у Вінницькій області для реагування у межах компетенції, визначеної законом, про те, що особа публічно демонструє у соціальній мережі "Facebook" заборонену символіку. Співробітниками Немирівського відділу поліції було перевірено інформацію про те, що вказана особа публічно демонструє заборонену законом символіку, складено адміністративний протокол за частиною 1 статті 173-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення "Виготовлення та пропаганда георгіївської (гвардійської) стрічки". Протокол надано на розгляд суду", - зауважила речниця ГУ НП області Анна Олійник.

Водночас церковнослужитель заявив, що збирається надалі відкрито носити "колорадську" символіку, бо вважає, шо штраф - це оплата "абонементу".

Більше того,  відразу після того, як у себе на сторінці у "Facebook" священнослужитель повідомив про повістку, розмістив георгіївську стрічку.

До речі, санкцією статті 173-3 КУпАП передбачено, що публічне використання, демонстрація або носіння георгіївської (гвардійської) стрічки чи її зображення тягнуть за собою накладення штрафу від 850 до 2550 грн.

Священник розразховував на підтримку вірян. Натомість його дії засудилои навіть у єпархії. Іоанну нагадали Святе Письмо, а також попередили, щоб він не захоплювався мирським життям. Про це 8 лютого вказано на сайті Мітрополита Іонафана. Якщо Іоанн не змінить позицію, йому можуть заборонити служіння.