В Енергодарі Запорізької області тривають вуличні бої

Новини Вінниці / В Енергодарі Запорізької області тривають вуличні бої

В Енергодарі розташована найбільша в Європі АЕС, яка налічує 6 енергоблоків. Вчора російські військові вимагали від жителів здати місто, інакше артилерією його знищать. Енергодарівці відмовили. Сьогодні почався штурм…

«На даний час в Енергодарі, після обстрілу міста та заходу окупантів на його вулиці, достеменно відомо про щонайменьше двох поранених цивільних мешканців. Інформація про іх стан уточнюється», - написав у Facebook мер міста Дмитро Орлов.

За його наступними дописами, «спецтехніка служби надзвичайних ситуацій виїде на вулиці міста та буде допомогати комунальникам у відновлені водопостачання».

«Як би не було скрутно, тримаймося! Хочу попередити. Є ймовірність того, що окупанти на якісь час залишать нас без зав’язку. Не панікуємо! Це тимчасово і ми обов’язково повернемося!», - зазначив очільник Енергодару.

Раніше, о 16:46 мер повідомив, що на Енергодар "суне ворожа колона більше 100 одиниць важкої техніки", попросив негайно залишити вулиці, не користуватися ліфтами, відійти від вікон у квартирах. А о 16:51 Орлов повідомив, що "близько 100 одиниць ворожої броньованої техніки тільки що зайшли в місто Енергодар. Їм чинить спротив мирне населення. Було відкрито вогонь по мирному населенню. Енергодару". 

Олег Верлан

3 березня, 2022