В Донецькій області суд засудив двох організаторок псевдореферендуму «про державну самостійність ДНР», яких виявили вінницькі СБУшники

Новини Вінниці / В Донецькій області суд засудив двох організаторок псевдореферендуму «про державну самостійність ДНР», яких виявили вінницькі СБУшники

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області засудив до п’яти років позбавлення волі з іспитовим (випробувальним) строком один рік двох організаторів псевдореферендуму «про державну самостійність ДНР». Жінок, які у травні 2014 року під час фейкового волевиявлення очолили і координували діяльність так званих «дільничних виборчих комісій» виявили оперативники УСБУ. Про це повідомляє прес-служба відомства на сторінці у Facebook.

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області засудив до п’яти років позбавлення волі з іспитовим (випробувальним) строком один рік двох організаторів псевдореферендуму «про державну самостійність ДНР». Жінок, які у травні 2014 року під час фейкового волевиявлення, очолили і координували діяльність так званих «дільничних виборчих комісій» виявили оперативники УСБУ у Вінницькій області. Про це повідомляє прес-служба відомства на сторінці у Facebook.

Обоє жінок - жителі Костянтинівки. У ході судового розгляду підозрювані визнали свою вину у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу України.

«За матеріалами вінницького УСБУ засуджено ще двох організаторів псевдореферендуму «про державну самостійність ДНР». Оперативники спецслужби встановили, що у травні 2014 року під час фейкового волевиявлення, піддавшись російській пропаганді та обіцянкам грошової винагороди, дві мешканки Костянтинівки очолили і координували діяльність так званих «дільничних виборчих комісій». Зокрема, жінки забезпечували складання протоколів та їх передачу до «територіальної виборчої комісії» сепаратистів», - повідомили в прес-службі.

Іншими словами, якщо ці жінки ще раз приймуть участь у псевдореферендумі чи другому правопорушенні, то опиняться за гратами.