В ДБР передали до суду справу колишнього вінницького «убозівця», який вимагав гроші на хабар

Новини Вінниці / В ДБР передали до суду справу колишнього вінницького «убозівця», який вимагав гроші на хабар

Пенсіонер правоохоронної системи та керівник громадської організації з гучною антикорупційною назвою постане перед судом за підбурювання до надання хабара у розмірі 5 тисяч доларів. Обвинувальний акт підготовлено.

Пенсіонер правоохоронної системи та керівник громадської організації з гучною антикорупційною назвою постане перед судом за підбурювання до надання хабара у розмірі 5 тисяч доларів. Обвинувальний акт підготовлено.

За інформацію NaПарижі з власних джерел, фігурантом є колишній співробітник управління боротьби з оргзлочинністю (УБОЗ), який за вислугою років вже на пенсії. Проте людина створила ГО, яка нібито має боротися з корупцією та організованою злочинністю, а далі колишній правоохоронеець, а нині також адвокат, обрав жертвою медика з Ямполя...

Як зазначають у пресслужбі ТУ ДБР у Хмельницькому, слідством встановлено, що цей громадський діяч підбурював головного лікаря районної лікарні надати неправомірну вигоду у сумі 5 000 доларів для нібито подальшої передачі цих коштів посадовим особам Головного управління Нацполіції у Вінницькій області.

За його словами, ці кошти мали вирішити питання щодо непритягнення головного лікаря до кримінальної відповідальності через порушення законодавства під час проведення публічних закупівель. Одержані кошти громадський діяч привласнив собі.

«Активіста» 17 жовтня 2019 року було затримано в порядку ст. 208 КПК України після одержання другої частини суми, яку вимагав.

«Таким чином, керівник ГО обвинувачується у закінченому замасі на підбурювання до надання неправомірної вигоди службовій особі, вчинене повторно, а також у шахрайстві, вчиненому повторно (ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 27, ч. 1 та ч. 2 ст. 369, ч. 1 та ч. 2 ст. 190 КК України)», - вказують у ТУ ДБР.

У разі доведення вини, що викликає великий сумнів, пенсіонеру світить покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років із штрафом від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, з конфіскацією майна або без такої.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснювали слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому. Процесуальне керівництво - Вінницька обласна прокуратура, оперативний супровід – ВБКОЗ Управління Служби безпеки України у Вінницькій області.

Олег Верлан

3 листопада, 2020