В Чорнобаївці знищено пункт управління корпусу берегових військ ЧМФ РФ

Новини Вінниці / В Чорнобаївці знищено пункт управління корпусу берегових військ ЧМФ РФ

Після анонсованого українськими військовими та посадовцями контрнаступу на півдні країни, росіяни почали до Херсонщини стягувати війська. Українська далекобійна артилерія та авіація поступово «демілітарізує» вороже угрупування через точкові удари по конкретним цілям. Так, у Чорнобаївці 3 серпня були знищено черговий командний пункт.

Наразі у Херсонській та Запорізькій області зосереджено близько 30 батальйонних тактичних груп (БТГр) окупантів, що становить близько 22 тисяч осіб. Більшість аналітиків та експертів схиляються до думки, що росіяни розраховують цими силами піти в атаку, намагаючись просунутися до Миколаєва або до Кривого Рогу. Однак успіх їх авантюри викликає величезні сумніви.

Раніше NaПарижі писав, шо анонс контрнаступу ЗСУ можна вважати провокацією росіян, мета якої розбити скупчення окупантів, яких «зібрали» з інших фронтів та резервів, у матеріалі Битва стратегій: ЗСУ не «поспішають» зі звільненням Херсонщини, тоді в Росії визначили дату наступу на півдні України.

Так от, сьогодні, 4 серпня Оперативне командування «Південь» зазначає, що авіацією ЗСУ нанесено два удари по опорних пунктах ворога в районах Благодатного і Правдиного (поблизу Херсона). Підтверджено, що в Чорнобаївці знищений пункт управління 22-го армійського корпусу берегових військ Чорноморського флоту РФ.

Глава Комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки та оборони Олександр Завітневич повідомив, що «українські захисники «мінуснули» два ворожих склади боєприпасів на Херсонщині», а саме у Чорнобаївці й Бериславі.

Олег Верлан

4 серпня, 2022