В авіакатастрофі на Харківщині загинули двоє курсантів з Вінниччини

Новини Вінниці / В авіакатастрофі на Харківщині загинули двоє курсантів з Вінниччини

Внаслідок авіакатастрофи на Харківщині загинули двоє курсантів з Вінниччини: Максим Хомячук та Роман Корчовський. Про це повідомив голова ОДА Сергій Борзов.

Внаслідок авіакатастрофи на Харківщині загинули двоє курсантів з Вінниччини: Максим Хомячук та Роман Корчовський. Про це повідомив голова ОДА Сергій Борзов.

"Плаче село Новоживотів Оратівського, де народився Максим. Батько їде з Польщі - із заробіток - за сином, в Харків. Мама - поштарка в селі. Роман родом з Крижополя. Це біда. Важко підібрати слова, щоб висловити біль від цієї втрати. Важко знайти потрібні слова, щоб втішити батьків... Гірка та непоправна втрата для Повітряних Сил... Щирі співчуття сім’ям та родичам загиблого Максима та Романа. Вічна пам’ять авіаторам...", - написав С.Борзов на своїй сторінці у Facebook.   

Нагадаємо, ввечері 25 вересня на Харківщині при заході на посадку в аеропорту Чугуєва розбився літак Ан-26 Повітряних сил ЗСУ. На борту було 27 осіб: 7 членів екіпажу та 20 курсантів Харківського національного університету Повітряних сил.

На місці катастрофи загинули 25 людей, один курсант помер у лікарні. Ще один наразі перебуває на лікуванні.

За фактом падіння літака Ан-26 розпочато кримінальне провадження щодо порушення правил польотів та підготовки до них, що спричинило катастрофу та тяжкі наслідки (ст. 416 КК України).

Для розслідування причин катастрофи створили державну комісію, яку очолив віцепрем'єр Олег Уруський.

Указом президента В.Зеленського сьогодні, 26 вересня, в Україні оголошено день жалоби.