В АМКУ зацікавились тарифоутворенням «Вінницягаз Збут»

Новини Вінниці / В АМКУ зацікавились тарифоутворенням «Вінницягаз Збут»

Обґрунтованність тарифів ТОВ «Вінницягаз Збут» перевірятимуть в Антимонопольному комітеті України. За даними АМКУ, розцінки вінницького підприємства на природний газ для населення у період з листопада 2020 року по січень 2021-го були суттєво вищі за ціни конкурентів.

Обґрунтованість тарифів ТОВ «Вінницягаз Збут» перевірятимуть в Антимонопольному комітеті України. За даними АМКУ, розцінки вінницького підприємства на природний газ для населення у період з листопада 2020 року по січень 2021-го були суттєво вищі за ціни конкурентів.

Вінничани не єдині, хто опинився під «ковпаком» аудиторів. Перевірятимуть також «Хмельницькгаз Збут», «Чернівцігаз Збут», ДП «Кременецьке управління з постачання та реалізації газу» тощо.

«Оскільки є підстави вважати, що споживачі сплачували за природній газ за завищеними цінами, ми проведемо ґрунтовне дослідження і дамо відповідну оцінку діям газопостачальних підприємств», — зазначають в АМКУ.

Нагадаємо, у січні тариф на газ для споживачів «Вінницягаз Збут» становив 9,89573 грн за м3. У лютому підприємство змусили зменшити ціну.