В акваторії Південного Бугу у Вінниці на порушників склали 24 протоколи

Новини Вінниці / В акваторії Південного Бугу у Вінниці на порушників склали 24 протоколи

За два місяці роботи у Вінниці муніципального патруля, охороняючи акваторію Південного Бугу, інспектори склали 24 протоколи про адміністративні порушення.

За два місяці роботи у Вінниці муніципального патруля, охороняючи акваторію Південного Бугу, інспектори склали 24 протоколи про адміністративні порушення.

Як зазначають у Вінницькій міськраді, до складу рейдової групи входять працівники Муніципальної варти, патрульної поліції, представники управління морського і річкового транспорту України у Вінницькій області. Вони контролюють ситуацію на міських пляжах, стежить за чистотою прибережної смуги та чи дотримуються правил на воді водії малих суден, перевіряє їх посвідчення.

«За два місяці роботи муніципального патруля на воді складено 24 протоколи про адмінправопорушення. Це в півтора рази більше, ніж за весь минулий сезон. Нагадаю, що минулого літа ми склали 36 протоколів. Серед порушень, які найчастіше фіксують представники рейдової групи, це керування водіями плавзасобів без відповідних документів. За такі правопорушення передбачається покарання у вигляді штрафу  в розмірі від 70 до 560 грн. Однак, варто зазначити, що на наші зауваження вінничани реагують відповідально: ті порушники, з якими ми проводили профілактичну бесіду, вдруге у поле зору наших інспекторів не потрапляють», - розповів начальник Муніципальної варти Віталій Чигур.

Нагадуємо, якщо вінничани стали свідками правопорушення на воді, слід повідомляти до Ситуаційного центру за телефоном 067-4-102-101. Також про такі випадки можна повідомляти до відділу оперативного реагування «Цілодобова варта»  за номером 15-60.

Олеся Рудницька

10 серпня, 2021