В 7ААС заперечують розгляд позову «Вінницяобленерго» про тариф для населення

Новини Вінниці / В 7ААС заперечують розгляд позову «Вінницяобленерго» про тариф для населення

АТ «Вінницяобленерго» звернулася з позовом до 7-го апеляційного адмінсуду (7ААС) щодо оскарження певних питань формування тарифу. Цей факт не залишився непоміченим вінничанами, адже компанія залишається під «прицілом» громадськості та СБУ через «майнінгову» справу. У зв’язку з резонансом, у суді спростовують інформацію, що позов стосується формування саме тарифу на електроенергію для побутових споживачів.

«У соціальних мережах розповсюджено неправдиву інформацію щодо встановлення 7ААС додаткових фінансових витрат на електроенергію для населення Вінницької області.

Зазначена інформація не відповідає дійсності, оскільки адміністративна справа №120/1950/20-а взагалі не стосувалась тарифів на електричну енергію для користувачів послуг АТ «Вінницяобленерго».

Суд встановлював, чи правомірно уповноваженим органом визначено розміри прогнозованих витрат електроенергії, які несе підприємство при передачі електроенергії до споживачів: обслуговування підстанцій, витрати енергії під час ожеледиці тощо.

Із повним текстом рішення та позицією колегії суддів 7ААС у вказаній справі  можна ознайомитись у ЄДРСР за номером справи (№120/1950/20-а)», - зазначають у пресслужбі суду.

Щодо «майнінгової» справи, слідство триває.

Олеся Рудницька

18 вересня, 2021