Успіх ЗСУ на Харківщині шокував Москву: Ходжес розповів, чим може відповісти Кремль

Новини Вінниці / Успіх ЗСУ на Харківщині шокував Москву: Ходжес розповів, чим може відповісти Кремль

Колишній головнокомандувач армією США в Європі генерал-лейтенант у відставці Бен Ходжес заявив, що контрнаступ Збройних сил України в Харківській області шокував командування РФ. Він зазначив, що окрім ситуації на полі бою, останні події викликають «тертя» всередині Кремля. Але українцям слід чекати на відповідь. Буде вона такою, яку може зробити Росія – терористична загроза посилюється.

Про це він розповів у інтерв'ю DW.

Генерал-лейтенант пояснив, що контрнаступ ЗСУ збив з пантелику Москву, оскільки точна інформація про попередні поразки російських окупантів ніколи не доходила до верхів.

«У людей у Кремлі та на різних рівнях були різні погляди на те, що відбувається насправді і до якої міри погані справи. Тому я думаю, що, ймовірно, були зроблені дещо упереджені висновки щодо того, наскільки російська армія краща, ніж ЗСУ», – розповів американський офіцер.

Крім того, Ходжес вважає, що в РФ намагаються знайти винного у провалі, тому цими днями звучить дуже багато взаємних звинувачень. За його словами, не виключено, що звинуваченнями не закінчиться і в країні-агресорі піде низка звільнень.

«Думаю, ми побачимо, як людей звільняють, і будуть «тертя» всередині Кремля і всередині Росії – як з боку ультранаціоналістів, так і з боку людей, які думали, що Росії взагалі не варто було вторгатися в Україну», – зазначив генерал.

Водночас він припускає, що російські воєнні злочинці продовжать спускати злість на мирному населенні України і ще більше почнуть бомбардувати міста. До того ж американський генерал зазначив, що Росія не має сил протистояти контрнаступу української армії.

«У росіян немає іншого вибору, окрім як продовжити намагатися вбивати невинних людей, запускаючи ракети по житлових районах, як вони це роблять. Бо вони не можуть за допомогою сухопутних військ зупинити ЗСУ. Російську авіацію майже не видно, а російський флот ховається за Кримом. Тому я просто не бачу великої ймовірності будь-яких великих військових дій. І тому росіяни намагатимуться компенсувати це запуском ракет по містах, поки вони зовсім не закінчаться, або їх не зупинять», – пояснив Ходжес.

Раніше Бен Ходжес припустав, що Росія може застосувати проти України ядерну зброю. Проте ймовірність такого кроку з боку країни-терориста залишається низькою.