Усі злісні аліментники потрапили до відкритого «реєстру ганьби»

Новини Вінниці / Усі злісні аліментники потрапили до відкритого «реєстру ганьби»

Прізвища усіх тих, хто не платить аліменти, потрапили до спеціального реєстру. Відтепер інформація про них – у вільному доступі в Інтернеті. Міністр юстиції Павло Петренко запевняє, що у цей «список ганьби» опинятимуться усі злісні аліментники, що не сплачували їх понад три місяці. Уникнути потрапляння до списку не зможе ніхто з них – ні посадовці, ні багатії.

Прізвища усіх тих, хто не платить аліменти, потрапили до спеціального реєстру. Відтепер інформація про них – у вільному доступі в Інтернеті. Міністр юстиції  Павло Петренко запевняє, що у цей «список ганьби» опинятимуться усі злісні аліментники, що не сплачували їх понад три місяці. Уникнути потрапляння  до списку не зможе ніхто з них – ні посадовці, ні багатії

Знайти цей «реєстр ганьби» можна за посиланням: http://https://erb.minjust.gov.ua/#/search-debtors.

Як повідомляв Na Парижі, вчора, 6 лютого, набули чинності зміни до українського законодавства, які посилюють відповідальність злісних неплатників аліментів, котрі мають заборгованість більше 6 місяців. Зокрема, ними спрощується порядок встановлення тимчасового обмеження у праві виїзду боржника за межі України. Боржника позбавляють права вирішувати питання тимчасового виїзду дитини за межі України. Так само запроваджується тимчасове обмеження боржника у праві керування транспортними засобами, користування зброєю. Ще один впроваджений новий засіб впливу на боржників – до 240 годин суспільно корисних робіт, оплата за які піде на погашення боргу перед дитиною.

Як зауважив П. Петренко, в Україні від сплати аліментів ухилялися понад 75 тис. осіб.

 

 

Юрій Ярмощук

7 лютого, 2018