Усеїнов розповів, на наскільки ефективніше по складанню протоколів на вінничан працюють камери автофіксації, ніж його підлеглі

Новини Вінниці / Усеїнов розповів, на наскільки ефективніше по складанню протоколів на вінничан працюють камери автофіксації, ніж його підлеглі

За місяць п’ять камер автофіксації біля Вінниці складено 48 тисяч 763 матеріалів, на кожен з них знадобилось лише по три секунди. Патрульна поліція складає стільки ж адмінпротоколів за 9 місяців. Про це розповів начальник Управління патрульної поліції у Вінницькій області Департаменту патрульної поліції Редван Усеінов під час чергового засідання виконкому, звітуючи про роботу управління за 9 місяців цього року.

«За 9 місяців 2021 року вінницьким патрульним було призначено 30 тисяч завдань. Вони усі їх опрацювали. Середній час приїзду на виклик патрульних – 9 хвилин 56 секунд. Середній час обслуговування події – 42 хвилини. Всього за 9 місяців цього року складено 57421 матеріал по адміністративних правопорушеннях, з них винесено 53660 постанов на суму 21 млн грн, з них сплачено добровільно штрафів на суму 15 млн грн. За аналізований період складено 3761 протокол, серед яких судом прийнято рішення по 1644», – каже Редван Усеінов.

Також він розповів, що на особливому контролі є виявлення водіїв, які керують транспортним засобом у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння. За 9 місяців патрульні склали 1451 адміністративний матеріал. У порівнянні з минулим роком, це на 500 менше. У цьому році найбільше матеріалів було складено на водіїв, які перебували в стані наркотичного сп’яніння.

Патрульні поліцейські щоденно слідкують за дотриманням правил дорожнього руху не лише водіями, а й пішоходами. «Велика кількість складених матеріалів свідчить про суттєве порушення водіями правил дорожнього руху, що є основною причиною дорожньо-транспортних пригод. Ці причини зумовили сумну статистику ДТП на дорогах нашої держави. За аналізований період у Вінниці зафіксовано 1232 ДТП. З них – 1126 – це матеріальні (91 %) та 106 – з постраждалими. Якщо провести аналіз ДТП з постраждалими, то відбулось 10 наїздів на велосипедистів, 34 – зіткнення, 51 – наїзд на пішоходів та 11 – інші ДТП. Є водії, які після вчинення ДТП покидають місце події. З початку року у Вінницькій області зафіксовано 177 таких випадків. Розшукати та встановити вдалось 171 водія. Відсоток розкриття розшукових ДТП становить 97,6 %», – каже Редван Усеінов.

Щодо наїздів на пішоходів, то здебільшого такі ДТП трапляються, коли вони переходять дорогу у темну пору доби. Близько половини з цих пішоходів перебувають у стані алкогольного сп’яніння, вони переходять дорогу у невстановлених місцях.

Також Редван Усеінов розповів про камери автофіксації порушень правил дорожнього руху.

«У самій Вінниці вже теж встановлено кілька камер автофіксації, які працюють в тестовому режимі: на проспекті Юності, вул. Келецькій, вул. Київській, – каже Редван Усеінов. – За місяць роботи п’яти камер автофіксації, які знаходяться поруч з Вінницею, вже складено 48 тисяч 763 матеріали. З них найбільше постанов винесено у Ксаверівці – 18 тисяч, в Стрижавці – 10 тисяч, в Писарівці – теж 10 тисяч. Тобто за місяць камери напрацювали стільки, скільки ми складаємо за 9 місяців. З камерою не поспориш. Вона складає адмінпротокол три секунди», – каже Редван Усеінов.