Уродженка Вінниччини Наталія Половинка зіграла головну роль у фільмі «Мати Апостолів». Закритий показ відбувся у столиці

Новини Вінниці / Уродженка Вінниччини Наталія Половинка зіграла головну роль у фільмі «Мати Апостолів». Закритий показ відбувся у столиці

Закритий показ фільму «Мати Апостолів», який відбувся вчора у Києві, пройшов за активної участі вінничан та колишніх вінничан. Серед запрошених був Володимир Козюк – відомий митець та громадський активіст, голова ГО «Кращий художник».

Закритий показ фільму «Мати Апостолів», який відбувся вчора у Києві, пройшов за активної участі вінничан та колишніх вінничан. Серед запрошених був Володимир Козюк – відомий митець та громадський активіст, голова ГО «Кращий художник».

«Неймовірний фільм! Коли ти дивишся, стискаються скули і кулаки, хочеться плакати, емоції переповнюють. Впевнено можу назвати цей фільм кращим фільмом українського кіно за останні десять років… Фільм «Мати Апостолів» — уклін матерям, діти яких загинули, захищаючи цілісність України. Він чесний і правдивий, можливо трохи не зручний для політиків, але він знятий саме як фільм», - зазначив художник на своїй сторінці у Facebook.

 

Зазначимо, що показ фільму було приурочено до Міжнародного дня миру, який відзначали вчора 21 вересня. В залі столичного кінотеатру «Жовтень» зібралось близько 200 осіб, також картина транслювався в режимі онлайн, і її дивились в 10 країнах світу. Організатори заходу  - Спілка жінок України, Студія Золоте та Руно Фонд Девіда Лінча у Східній Європі.

Віце-президент БФ Девіда Лінча Дмитро Овечкін присутній на заході, окремо відзначив наших земляків у своєму дописі:

«Дякую всім, хто допоміг провести захід, та всім, хто прийшов і спеціально приїхав з Вінниці та усієї України! З Міжнародним Днем Миру!»

Така увага до вінничан була не випадковою. Наталія Половинка, акторка, яка зіграла у фільмі головну роль, народилася на Вінниччині в селі Ольгопіль Чечельницького району. Навчалась у місцевій музичній школі, потім у Вінницькому музичному училищі імені Леонтовича, з 1989 року її життя пов‘язано з містом Львів.

Наталія Половинка є лауреаткою Національної премії України імені Тараса Шевченка і вона більше відома як співачка, ніж акторка. У стрічці вона виглядає дуже органічно. Жінка теж була присутня на заході. Тож земляки зустрілись і Володимир Козюк не розгубився і запросив пані Наталію заспівати на його виставці, ідея проведення якої народилась безпосередньо під час спілкування. Митець також запропонував акторці подарунок.

 «Наталія Половинка, до речі, отримала від мене подарунок, будь яку картину, яку захоче вибрати на відкритті моєї виставки де вона буде співати, співати глибиною душі, адже саме так вона співала у цьому фільмі! Виставка ще не запланована, але я готовий її влаштувати спеціально, мені подобаються події, що заставляють мене жити глибше!», зазначив Володимир Козюк.

Наталія Половинка та Володимир Козюк

Головну чоловічу роль у фільмі грає Богдан Бенюк. Актор родом з Франківщини, але з вінницьким митцем його поєднує давня дружба.

«Богдан Бенюк вже дуже старий мій друг, він має багато моїх картин, але у минулому році я їздив на його батьківщину, щоб написати щось поряд з його селом, звичайно що подарую!», - пише Володимир Козюк.

Актори отримають полотна, а от організатори заходу відзнаки. Володимир Козюк зазначив, що як голова ГО « Кращий художник» чекає подання від Дмитра Овечкіна членів його колективу на нагороди «За розвиток мистецтва України».

Щодо Девіда Лінча, то він від вінничанина отримав подяку….

Що ж допрем‘єрний показ стрічки пройшов чудово, тож чекаємо на прем‘єру фільму в кінотеатрах та бажаємо щасливої прокатної долі стрічці «Мати Апостолів».

Новини Вінниці / Уродженка Вінниччини Наталія Половинка зіграла головну роль у фільмі «Мати Апостолів». Закритий показ відбувся у столиціНовини Вінниці / Уродженка Вінниччини Наталія Половинка зіграла головну роль у фільмі «Мати Апостолів». Закритий показ відбувся у столиціНовини Вінниці / Уродженка Вінниччини Наталія Половинка зіграла головну роль у фільмі «Мати Апостолів». Закритий показ відбувся у столиціНовини Вінниці / Уродженка Вінниччини Наталія Половинка зіграла головну роль у фільмі «Мати Апостолів». Закритий показ відбувся у столиціНовини Вінниці / Уродженка Вінниччини Наталія Половинка зіграла головну роль у фільмі «Мати Апостолів». Закритий показ відбувся у столиціНовини Вінниці / Уродженка Вінниччини Наталія Половинка зіграла головну роль у фільмі «Мати Апостолів». Закритий показ відбувся у столиціНовини Вінниці / Уродженка Вінниччини Наталія Половинка зіграла головну роль у фільмі «Мати Апостолів». Закритий показ відбувся у столиціНовини Вінниці / Уродженка Вінниччини Наталія Половинка зіграла головну роль у фільмі «Мати Апостолів». Закритий показ відбувся у столиці