Уряд погодив до «тисячі Зеленського» додати п’ятсот за «бустер», але дата старту може змінитися

Новини Вінниці / Уряд погодив до «тисячі Зеленського» додати п’ятсот за «бустер», але дата старту може змінитися

Особливо літні люди з «несуддівськими» пенсіями чекають на «ковідні» гроші. Наразі уряд погодив виплачувати за 500 грн за бустерну дозу від COVID-19.

Рішення ухвалювали під час засідання Кабінету міністрів 9 лютого.

Також під час засідання уряд дозволив пенсіонерам та громадянам з інвалідністю І та ІІ груп витратити «тисячу Зеленського», як і обіцяв президент, на житлово-комунальні послуги та ліки.

Також продовжити термін використання 1000 «ковідних» гривень з 4 до 9 місяців.

Нагадаємо, що кошти, які держава видає повністю вакцинованим від COVID, дозволили витрачати на оплату комуналки виключно тим, кому є 60 років. Крім того, вакцинованим доведеться зачекати – нову послугу програми єПідтримка планують запустити з 28 лютого.

Водночас міністерка економіки Юлія Свириденко попередила, що дата ще може змінитися – документ доопрацьовуватимуть після ухвалення.

Точний механізм надання «ковідних» коштів на комуналку все ще не відомий. Але з огляду на те, що така можливість з'явилася лише у літніх українців, схема виплат, ймовірно, буде аналогічною тій, що вже діє з ліками.

Зазначимо, щоб отримати «1000 грн за вакцинацію» і «500 за бустер», потрібно оформити спеціальну картку єПідтримка у додатках банків. Обов’язково треба використовувати смартфон. Із січня з'явилася можливість замовити не лише віртуальну, а й фізичну пластикову картку. Але знову – треба зареєструватись зі смартфоном. Якщо немає – шукайте, купуйте.   

В.Зеленський пообіцяв, що створять програму із забезпечення літніх вакцинованих смартфонами, записатися у чергу можна буде з квітня.